Τρίτη 26 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΝΑΟΥΣΑΣ
Ξετρύπωσαν την υφυπουργό Απασχόλησης

Με μια αιφνιδιαστική κινητοποίηση βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη και απαίτησαν συνάντηση με το κυβερνητικό στέλεχος που περιοδεύει στην πόλη

Από τη χτεσινή κινητοποίηση των απολυμένων έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης

Motion Team

Από τη χτεσινή κινητοποίηση των απολυμένων έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης
Την άμεση εφαρμογή μέτρων για την προστασία όλων των ανέργων απαίτησαν οι απολυμένοι κλωστοϋφαντουργοί της Νάουσας με αιφνιδιαστική κινητοποίηση που πραγματοποίησαν χτες σε Βέροια και Θεσσαλονίκη. Το πρωί οι απολυμένοι προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της Νομαρχίας Ημαθίας στη Βέροια, απαιτώντας από το νομάρχη να αναλάβει τις ευθύνες του ως προς την υλοποίηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης για στήριξη των ανέργων και ταυτόχρονα να οριστεί άμεσα συνάντηση με το υπουργείο Απασχόλησης.

Στη συνέχεια, όταν έμαθαν ότι η υφυπουργός Απασχόλησης έχει συνάντηση με συνδικαλιστικούς φορείς στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, κατευθύνθηκαν για τη Θεσσαλονίκη. Μαχητικά, φωνάζοντας συνθήματα έξω από την πύλη του ΥΜΑΘ, απαίτησαν και είδαν την υφυπουργό Σ. Καλατζάκου, η οποία ζήτησε νέα παράταση χρόνου. Στο μεταξύ οι απολυμένοι εργάτες, άλλοι με 7.000 ένσημα, άλλοι με 9.000 ένσημα και άλλοι με 11.000 ένσημα, σήμερα στερούνται ακόμη και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Οι εργαζόμενοι αποχώρησαν ξεκαθαρίζοντας ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι τη δικαίωσή τους.

Στο μεταξύ, συντονισμένη απάντηση στην εργοδοσία ετοιμάζονται να δώσουν οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια του ομίλου «Ενωμένα Κλωστήρια» του Λαναρά, σε Θεσσαλονίκη, Νάουσα, Κομοτηνή και Εβρο. Σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν οι διοικήσεις των σωματείων στην Κομοτηνή, το περασμένο Σάββατο, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 4ωρη στάση εργασίας μέσα στην εβδομάδα και παράλληλα να απαιτήσουν από το υπουργείο να ορίσει τριμερή συνάντηση με την εργοδοσία, προκειμένου να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της.

Αυτό που καίει τους εργαζόμενους άμεσα, είναι να πληρώνονται τη μισθοδοσία τους όπως προβλέπεται, στις 10 κάθε μήνα - ακόμη δεν έχουν εξοφληθεί το Γενάρη - να δεσμευτεί η επιχείρηση ότι δε θα προχωρήσει σε νέα μείωση προσωπικού και θα διασφαλιστεί η συνέχιση της παραγωγικής λειτουργίας των εργοστασίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ