Τρίτη 26 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στον τόπο του εγκλήματος η κυβέρνηση

Αφού εκτίναξε με την πολιτική της την ανεργία στο 18%, τώρα μοιράζει «συμπάθεια» στους ανέργους και κονδύλια στους εργοδότες!

Υποσχέσεις ...καλής πρόθεσης μοιράζει η κυβέρνηση, ενώ η κατάσταση μέρα με τη μέρα διαρκώς χειροτερεύει για το σύνολο της εργατικής τάξης, η ανεργία αυξάνεται, τα εργοστάσια κλείνουν, ολόκληροι κλάδοι (όπως οι καπνεργάτες) εξαφανίζονται, οι εργάτες μετά από χρόνια δουλειάς έφτασαν να στερούνται ακόμη και το δικαίωμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Αυτό έκανε χτες στη Θεσσαλονίκη και η υφυπουργός Απασχόλησης Σοφία Καλατζάκου, στη διάρκεια διαδοχικών συναντήσεων που είχε με τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, και εκπροσώπους των σωματείων της ΒΙΑΜΥΛ, των Καπνεργατών, του Χωναίου, της ΕΛΛΕΝΙΤ, της ΒΑΛΚΑΝ, της ΕΛΒΟ, των Σχολικών Τροχονόμων, της Good Year, των Οικοδόμων, και άλλων σωματείων και κλάδων δουλειάς που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα οξυμένα προβλήματα. Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι από τους παραπάνω χώρους δουλειάς διαδήλωναν έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Το αίτημα όλων για άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους έμεινε αναπάντητο ή παραπέμφθηκε για το νομοσχέδιο για τα εργασιακά που ετοιμάζεται να καταθέσει η κυβέρνηση μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης στη Βουλή για το Ασφαλιστικό το Μάρτη. Μπροστά στο νέο εμπαιγμό, οι εργαζόμενοι της ΒΙΑΜΥΛ δήλωσαν ότι μπαίνουν σε απεργία πείνας.

Αυτό στο οποίο στάθηκε με ιδιαίτερη έμφαση η υφυπουργός και όπως φάνηκε αποτελεί και το στόχο της επίσκεψής της στη Θεσσαλονίκη, είναι το πώς καλύτερα θα προχωρήσει η αξιοποίηση των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, ώστε να στηριχτούν και πάλι οι επιχειρηματίες και η «ανταγωνιστικότητά» τους. Και σ' αυτήν την προσπάθεια ζήτησε συνεργασία εργοδοτών και συνδικάτων.

Να φύγει απ' τη μέση η «αγορά» τους

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της σύσκεψης ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ΓΓ του ΕΚΘ και στέλεχος του ΠΑΜΕ, δήλωσε: «Πήραμε από την κυβέρνηση την ίδια ακριβώς απάντηση που έδινε και η προηγούμενη κυβέρνηση για όλα τα προβλήματα. Δε μας επιτρέπει η ΕΕ, δεν επενδύουν οι ιδιώτες, έχουμε ελεύθερη αγορά, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε. Είναι καιρός οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι μερικώς απασχολούμενοι που όλο και διευρύνονται, οι φτωχοί, να καταλάβουν ότι αυτή η ελεύθερη αγορά πρέπει να φύγει από τη μέση. Να καταδικάσουν όσους μας έβαλαν σ' αυτούς που δε μας επιτρέπουν ούτε τις κρατικές επενδύσεις ούτε τον κρατικό έλεγχο της οικονομίας, να καταδικάσουν την ΕΕ». Και κάλεσε τους εργαζόμενους να οργανώσουν τον αγώνα τους μαζί με το ταξικό κίνημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ