Τρίτη 26 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μαραθώνια απολογία της Ε. Τσέκου

Πάνω από 10 ώρες κράτησε χθες η συμπληρωματική απολογία της Εύης Τσέκου στον δεύτερο ειδικό ανακριτή Δημήτρη Οικονόμου. Η Ε. Τσέκου έφτασε στα δικαστήρια στις 9 το πρωί και παρέδωσε τον ανακριτή το πάνω από 40 σελίδες απολογητικό υπόμνημα. Στις 11 πέρασε την πόρτα του εισαγγελικού γραφείου, προκειμένου να απαντήσει στις ερωτήσεις του ανακριτή όπου και παρέμενε μέχρι αργά το βράδυ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει τις προηγούμενες μέρες, η Ε. Τσέκου, που κατηγορείται για απόπειρα εκβίασης και παράβασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων και συμμετοχής σε αυτοκτονία, αρνείται ότι εκβίασε τον Χρ. Ζαχόπουλο. Παραδέχεται την ερωτική σχέση της με τον πρώην γγ του υπουργείου Πολιτισμού, καθώς και ότι αυτή ήταν που βιντεοσκόπησε τη συνάντησή τους, με κάμερα που είχε αγοράσει από την περιοχή της Ομόνοιας και είχε κρύψει στην τσάντα, όταν έμαθε ότι δε συμπεριλαμβάνεται στους επιτυχόντες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

Ισχυρίζεται ότι το υλικό το επέδειξε, σε μορφή κασέτας κι όχι DVD, μόνο στην εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», αφήνοντας να εννοηθεί ότι η υποκλοπή του υλικού έγινε από την εφημερίδα. Το δικό της υλικό που ήταν πολύ μεγαλύτερο από αυτό που δόθηκε στον διευθυντή του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού - σχεδόν 50 λεπτά της ώρας - το κατέστρεψε, καθώς στη συνέχεια μετάνιωσε.

Την Πέμπτη θα καταθέσει στην εισαγγελέα Ελένη Ράικου, που ερευνά τις καταγγελίες για την οικονομική διαχείριση του Χρ. Ζαχόπουλου στο ΥΠΠΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ