Τρίτη 26 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τιμή και δόξα στην ΕΠΟΝ

Εκδήλωση τιμής για τα 65 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΟΝ.

Αποψη από την εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη

Motion Team

Αποψη από την εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη
Η πλατεία γέμισε με κόκκινες σημαίες και τα λάβαρα του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ και της ΕΠΟΝ, ενώ αντηχούσαν τα τραγούδια της Εθνικής μας Αντίστασης, στην εκδήλωση τιμής και αγώνα που πραγματοποίησαν, το Σάββατο το πρωί στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη η ΚΟΘ του ΚΚΕ, οι Οργανώσεις Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ και η ΠΕΑΕΑ για την επέτειο των 65 χρόνων από την ίδρυση της ΕΠΟΝ.

Οι συγκεντρωμένοι, αφού άκουσαν τους ομιλητές και παρακολούθησαν καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το συγκρότημα της ΚΝΕ (χρονικό για τα 65χρονα της ΕΠΟΝ), πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, φωνάζοντας αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα. Η πορεία κατέληξε στο Αγαλμα της Εθνικής Αντίστασης στην παραλία, όπου κατατέθηκαν στεφάνια.

«Οπως τότε η ΕΠΟΝ, έτσι και σήμερα η ΚΝΕ, με την καθημερινή της δράση σε όλα τα μέτωπα της ζωής διδάσκει στη νεολαία να μην καταθέτει τα όπλα», είπε στην ομιλία του ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας. «Να βαδίζει με το κεφάλι ψηλά. Να διεκδικεί ανυποχώρητα ό,τι της ανήκει. Να αγωνίζεται για τη λαϊκή παιδεία, για την ειρήνη, για τη συμμετοχή της νεολαίας στο Αντιμονοπωλιακό, Αντιιμπεριαλιστικό, Δημοκρατικό Μέτωπο. Μιλώντας εκ μέρους της ΠΕΑΕΑ ο Γιάννης Πατσακίδης αναφέρθηκε στο ιστορικό και στη σημασία της συγκρότησης, στις 23 Φλεβάρη του 1943, της κορυφαίας αντιστασιακής οργάνωσης της νεολαίας, της ΕΠΟΝ.

Από μέρους της ΚΝΕ, το μέλος του ΚΣ της, ο Θανάσης Χρηστίδης, θα υπογραμμίσει:

«Οπως η ΕΠΟΝ χτες, έτσι και η ΚΝΕ σήμερα βαδίζει στο δύσκολο δρόμο των αγώνων, γιατί καθοδηγείται, επίσης, από τη ραχοκοκαλιά, την ψυχή και το νου της Εθνικής μας Αντίστασης, το ΚΚΕ. Κόντρα σ' αυτούς που χλευάζουν την οργανωμένη συλλογική έκφραση, που θέλουν κάθε νέο μόνο του στη γωνία, που καλλιεργούν αυταπάτες περί... "ανθρώπινου καπιταλισμού", που χειραγωγούν τη συνείδησή μας μέσα από όργανα μαριονέτες όπως τα τοπικά συμβούλια νέων, που καλλιεργούν κλίμα μοιρολατρίας και μειωμένης απαίτησης, απαντάμε ότι η νεολαία έχει πολιτική οργάνωση που απαντάει στις ανησυχίες της, που δίνει διέξοδο και προοπτική και αυτή δεν είναι άλλη από την ΚΝΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ