Τρίτη 26 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΤΡΑ
Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες

Τρόφιμα, ρούχα και κουβέρτες δόθηκαν στους πρόσφυγες στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας «Πάτρα - Μπροστά» και της Επιτροπής Ειρήνης Πάτρας

Αποκλεισμός και αστυνομοκρατία, τα «αγαθά» που βιώνουν οι πρόσφυγες της Πάτρας μετά την αναγκαστική φυγή από τις πατρίδες τους
Αποκλεισμός και αστυνομοκρατία, τα «αγαθά» που βιώνουν οι πρόσφυγες της Πάτρας μετά την αναγκαστική φυγή από τις πατρίδες τους
Μεγάλη και συγκινητική ήταν η ανταπόκριση Πατρινών και μαζικών φορέων στο κάλεσμα της Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας «Πάτρα - Μπροστά» και της Επιτροπής Ειρήνης Πάτρας για έμπρακτη αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες που διαβιούν σε άθλιες συνθήκες σε καταυλισμούς - στάβλους στην Αγυιά.

Συγκεκριμένα, συγκεντρώθηκαν πολλά είδη τροφίμων και ρουχισμού καθώς και κουβέρτες, τα οποία αποτελούν για τους πρόσφυγες είδη πρώτης ανάγκης για τη στοιχειώδη διαβίωσή τους. Η προσπάθεια αυτή είναι σημαντική, καθώς οι πρόσφυγες μετά την επιβολή του κλίματος αστυνομοκρατίας που έχει επιβληθεί είναι αποκλεισμένοι ουσιαστικά μέσα στον καταυλισμό, αδυνατώντας να προμηθευτούν ακόμη και τα στοιχειώδη για την τροφή και το ρουχισμό τους.

Σε δήλωσή του στο «Ρ» ο Κώστας Πελετίδης, επικεφαλής και δημοτικός σύμβουλος της ΔΑΣ «Πάτρα - Μπροστά», σημείωσε: «Στόχος μας είναι να δοθεί οριστική λύση με τη χορήγηση σε όσους επιθυμούν πολιτικού ασύλου, άδειας παραμονής και να διευκολυνθούν για να μεταβούν στις χώρες προτίμησής τους. Επιπρόσθετα, απαιτούμε να δημιουργηθεί οργανωμένος χώρος υποδοχής στην Πάτρα με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, προληπτική ιατρική και υγειονομική περίθαλψη».

«Απαιτούμε από τις τοπικές αρχές - κατέληξε - να εκφράσουν τα πραγματικά αισθήματα του λαού της Πάτρας και να σταματήσουν να ενισχύουν το ρατσισμό και την απομόνωση των προσφύγων».

Η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος μιας σειράς παρεμβάσεων της Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας «Πάτρα - Μπροστά» και της Επιτροπής Ειρήνης Πάτρας, για την επίλυση των προβλημάτων των προσφύγων. Σήμερα, αντιπροσωπεία τους θα συναντηθεί διαδοχικά με τον Συνήγορο του Πολίτη και την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ