Σάββατο 1 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΤΑ: Την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων επικύρωσε στη χτεσινή του συνεδρίαση το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ ΟΤΑ. Η απόφαση προβλέπει 24ωρη απεργία στις 7 Μάρτη, αποχή από τις εργασίες 8-10 Μάρτη, 48ωρη απεργία 11 και 12 Μάρτη. Ως προς το πλαίσιο αιτημάτων η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ - ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΑΣΚ (ΣΥΝ) - προτάσσει αποσπασματικά αιτήματα καθώς θέτει μόνο το ζήτημα της ενοποίησης των ταμείων του κλάδου. Σε δελτίο Τύπου της ΔΑΣ ΟΤΑ σημειώνεται ότι για άλλη μια φορά οι δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού απέρριψαν την πρόταση της ΔΑΣ για ένα πλαίσιο αιτημάτων που απαντά στις σύγχρονες ανάγκες και έρχεται σε σύγκρουση με το σύνολο των αντιασφαλιστικών σχεδιασμών και της αντεργατικής πολιτικής.

ΔΕΗ: Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, 3-6 Μάρτη, προχωρούν οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ για το Ασφαλιστικό. Η «Αγωνιστική Συνεργασία» καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στις κινητοποιήσεις ενάντια στην πολιτική καρατόμησης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους και στην πολιτική ιδιωτικοποίησης.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Να εστιάσει τις «αντιδράσεις» της αποκλειστικά στο ζήτημα των ταμείων Υγείας αποφάσισε στη χτεσινή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου η πλειοψηφία της ΟΤΟΕ (ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ). Οι ταξικές δυνάμεις κατήγγειλαν τη στάση της πλειοψηφίας, σημειώνοντας ότι η τακτική τους αφήνει στο απυρόβλητο το σύνολο της αντιασφαλιστικής πολιτικής και υπονομεύει τους αγώνες για τις κλαδικές συμβάσεις εργασίας. Ενώ πρόβαλαν την ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα με βάση το πλαίσιο αιτημάτων του ΠΑΜΕ.

ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ: Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους για το Ασφαλιστικό ολόκληρο το Μάρτη αποφάσισαν οι Μηχανικοί του Δημοσίου. Σχεδιάζουν τρίωρες πανελλαδικές στάσεις εργασίας στις 2, 11 και 18 Μάρτη και τρεις πανελλαδικές απεργίες: Η πρώτη μόλις δημοσιοποιηθεί το νομοσχέδιο, η δεύτερη μόλις ξεκινήσει η συζήτησή του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και η τρίτη την ημέρα που θα συζητιέται στην Ολομέλεια της Βουλής.

ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ: Σοβαρότατα προβλήματα στην ακτοπλοϊκή τους σύνδεση αντιμετωπίζουν τα νησιά Σκόπελος, Σκιάθος, Αλόννησος. Εδώ και ένα μήνα εξυπηρετούνται μόνο από ένα πλοίο, το «ΑΧΙΛΛΕΑΣ», το οποίο προσεγγίζει τα τρία νησιά δύο φορές τη βδομάδα και τα συνδέει με το Βόλο. Το καράβι δε χωράει πολλά φορτηγά, με αποτέλεσμα ήδη να παρουσιάζονται ελλείψεις σε ήδη πρώτης ανάγκης. Τα νησιά αυτά, όπως και τα άλλα νησιά του Αιγαίου, από τον Οκτώβρη και μετά μένουν ...στο έλεος. Ο Αγούδημος, η ΣΑΟΣ και η «Hellenic Seaways», χωρίς να δώσουν λογαριασμό, έχουν ακινητοποιήσει εδώ και μήνες τα πλοία που εξυπηρετούσαν τη γραμμή χωρίς να φροντίσουν να τα αντικαταστήσουν με άλλα.

ΕΚΑΒ: Τη δέσμευση του υπουργείου Υγείας ότι θα δώσει απάντηση μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 3 Μάρτη για τον τρόπο νομοθετικής ρύθμισης του δίκαιου αιτήματος των ιπτάμενων γιατρών του ΕΚΑΒ, που ζητούν την αναγνώριση των πτητικών ωρών ως διπλό συντάξιμο χρόνο, μετέφερε ο υφυπουργός Υγείας Γιώργος Παπαγεωργίου σε έκτακτη συνάντησή του χτες με το σύνολο των ιπταμένων γιατρών, παρουσία του προέδρου ΕΚΑΒ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ