Τετάρτη 5 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΡΕΝΤΗ
Πανάκριβες οι υπηρεσίες πρόνοιας

Η δημοτική αρχή (ΣΥΝ-ΠΑΣΟΚ) μεταφέρει το σύνολο σχεδόν των δαπανών της λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών στις πλάτες των εργαζομένων

Τα τροφεία που πληρώνουν οι γονείς στο Δήμο Ρέντη είναι πολύ περισσότερα από αυτά που απαιτούνται για τις υπηρεσίες που προσφέρονται! Την καταγγελία αυτή κάνει η παράταξη «Προοδευτική Αγωνιστική Συνεργασία», σημειώνοντας πως οι υπηρεσίες πρόνοιας του δήμου δεν είναι απλά πανάκριβες και πληρωμένες σχεδόν στο σύνολό τους από τους εργαζόμενους, αλλά επιπλέον αποτελούν μια καλοστημένη και κερδοφόρα επιχείρηση του δήμου!

Οπως επισημαίνει, το αποθεματικό των Παιδικών Σταθμών ξεπερνά σήμερα το 1.000.000 ευρώ! Τα χρήματα αυτά που τοκίζονται στις τράπεζες αποτελούν το πλεόνασμα από τα τροφεία που επί χρόνια πληρώνουν οι λαϊκές οικογένειες στου Ρέντη. Σύμφωνα, με τα στοιχεία του προϋπολογισμού, μόνο από τα χρήματα που πλήρωσαν οι γονείς μέσα στο 2007 προέκυψε επιπλέον πλεόνασμα 29.000 ευρώ! Τα έσοδα από τα τροφεία έφτασαν τα 75.361 ευρώ, ενώ για τη σίτιση και άλλα έξοδα παιδιών και νηπίων δαπανήθηκαν μόλις 46.343,59 ευρώ.

Η δημοτική αρχή του Γ. Ιωακειμίδη (ΣΥΝ - ΠΑΣΟΚ), καταγγέλλει η «Αγωνιστική Συνεργασία», μεταφέρει το σύνολο σχεδόν των δαπανών της στις πλάτες των δημοτών. Το επιχείρημά της είναι ότι με το «αποθεματικό» θα προσφέρει νέα έργα, υποδομές και καλύτερες υπηρεσίες. Στην πράξη, όμως, παρακάμπτει το γεγονός ότι τα έσοδα από τα τροφεία πρέπει να αντιστοιχούν και να προορίζονται αποκλειστικά για τις δαπάνες σίτισης των παιδιών και για κανέναν άλλο σκοπό. Προεκλογικά μάλιστα η δημοτική αρχή είχε δεσμευτεί για την κατασκευή νέου βρεφικού σταθμού τον οποίο όμως αναβάλλει.

Την ίδια στιγμή, οι ελλείψεις ειδικοτήτων στους παιδικούς σταθμούς παραμένουν και προσλαμβάνονται συμβασιούχες χωρίς δικαιώματα και με ημερομηνία λήξης στη δουλειά. Η «Αγωνιστική Συνεργασία» καλεί το λαό της πόλης να διεκδικήσει άμεση και δραστική μείωση των τροφείων μέχρι την κατάργησή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ