Σάββατο 8 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ούτε τα προσχήματα

Ούτε τα προσχήματα δε θέλει πλέον να κρατήσει ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός. Ο λόγος για την Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Πετρελαιοειδή Διυλιστήρια και τη Χημική Βιομηχανία, στην οποία το προεδρείο της συγκροτήθηκε μόλις την περασμένη Δευτέρα και μάλιστα μετά από χρόνια από μία μόνο παράταξη αυτή της ΠΑΣΚΕ.

Αντί να ασχοληθεί με το Ασφαλιστικό και τους αναγκαίους αγώνες, ο πρώτος καημός της νέας διοίκησης ήταν να στείλει έγγραφο προς όλα τα σωματεία - μέλη για να τους ενημερώσει ότι η Καθαρά Δευτέρα είναι εργάσιμη μέρα στον ιδιωτικό τομέα και κατά συνέπεια επιτρέπεται η λειτουργία των επιχειρήσεων και η απασχόληση των εργαζομένων χωρίς να δικαιούνται επιπρόσθετη αμοιβή. Καταλήγοντας μάλιστα προειδοποιεί ότι «αν ο μισθωτός απουσιάσει αυθαίρετα από την εργασία του, όχι μόνο δε δικαιούται να λάβει το ημερομίσθιό του, αλλά η απουσία του χαρακτηρίζεται αδικαιολόγητη».

Το κατάπτυστο μήνυμα στρέφεται καθαρά ενάντια στους εργολαβικούς εργαζόμενους της εταιρείας, αφού το μόνιμο προσωπικό έχει κατακτήσει την αργία της Καθαράς Δευτέρας από τις επιχειρησιακές συμβάσεις. Οπως και να 'χει, είναι και αυτό μια επιπλέον απόδειξη για να πειστούν οι εργαζόμενοι ότι πρέπει να ξεμπερδέψουν όσο γίνεται πιο γρήγορα με αυτού του είδους τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που μόνο «καθήκον» έχουν να βάζουν τις σφραγίδες ομοσπονδιών και σωματείων στις αξιώσεις των εργοδοτών...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ