Σάββατο 8 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στην κατεχόμενη Παλαιστίνη

Την ευκαιρία να έρθει για άλλη μια φορά αντιμέτωπη με τη βαρβαρότητα που βιώνει καθημερινά ο λαός της Παλαιστίνης από την ισραηλινή κατοχή, είχε η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τον Δημήτρη Κουτσούμπα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων και τον Ηλία Λέγγερη, μέλος της ΚΕ και του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων, που βρίσκονται στη Ραμάλα της Δυτικής Οχθης, παίρνοντας μέρος στο 4ο Συνέδριο του Κόμματος του Λαού της Παλαιστίνης.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ που προχθές συμμετείχε στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση που έγινε στη Ραμάλα για την καταδίκη της σφαγής στη Γάζα, χθες μαζί με όλες τις ξένες αντιπροσωπείες συναντήθηκαν με κοινωνικές οργανώσεις που τους μετέφεραν τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνει ο λαός. Το τείχος που έχει γίνει μια τεράστια φυλακή για τους ανθρώπους, που είναι υποχρεωμένοι να διανύουν τεράστιες αποστάσεις για να κάνουν μια μικρή διαδρομή, τις τεράστιες ελλείψεις σε στοιχειώδη αγαθά και υποδομές, ταυτόχρονα με τα αποτελέσματα από τις συχνές κατεδαφίσεις σπιτιών Παλαιστινίων από ισραηλινές μπουλντόζες. Οι αντιπροσωπείες επίσης επισκέφτηκαν την Ιεριχώ, στην ιορδανική κοιλάδα, στη Δυτική Οχθη, την πιο εύφορη περιοχή στην Παλαιστίνη, που όμως έχει καταπατηθεί από τους Ισραηλινούς, αφήνοντας ελάχιστη γη για τους Παλαιστίνιους, οι περισσότεροι των οποίων αναγκάζονται να εργάζονται ως εργάτες γης με πενιχρές αμοιβές.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με δηλώσεις της σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, είχε επίσης την ευκαιρία να εκφράσει την αλληλεγγύη των κομμουνιστών και των λαϊκών αγωνιστών της Ελλάδας στο δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού, που διεκδικεί μια ανεξάρτητη, βιώσιμη πατρίδα χωρίς στρατούς κατοχής.

Οι εργασίες του συνεδρίου του Κόμματος Λαού της Παλαιστίνης αναμένονταν να ολοκληρωθούν χθες το βράδυ, με την ψήφιση του Προγράμματος, της Πολιτικής Απόφασης και της νέας ΚΕ. Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ επιστρέφει σήμερα στη χώρα μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ