Σάββατο 8 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διεκδικήστε ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ με βάση τις σύγχρονες ανάγκες

Αλέκα Παπαρήγα: Οι εργαζόμενοι να συνειδητοποιήσουν τα σύγχρονα δικαιώματά τους. Δε γίνεται τίποτα με το να παζαρεύουν πόσα θα χάσουν, και αυτό κάνουν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες. Εδώ βρίσκεται και η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο ΚΚΕ και τα άλλα κόμματα»

  • Το νομοσχέδιο είναι αντεργατικό, βαθαίνει την εκμετάλλευση, δεν πρέπει ούτε καν να συζητηθεί. Γενικεύει την εφαρμογή των νόμων «Σιούφα» της ΝΔ και «Ρέππα» του ΠΑΣΟΚ. Αυξάνει τα όρια συνταξιοδότησης, μειώνει τις συντάξεις, ενώνει τα Ταμεία εξισώνοντας όλα τα δικαιώματα προς τα κάτω. Είναι μητροκτόνο, ανεβάζει τα όρια συνταξιοδότησης στις μητέρες με ανήλικα παιδιά. Αυξάνει ραγδαία την εμπορευματοποίηση της Υγείας και Πρόνοιας, χειροτερεύοντας την κατάσταση των εργαζομένων.
  • Οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμιά ευθύνη, δε χρωστούν σε κανέναν. Τους χρωστάνε πολλά και πρέπει να διεκδικήσουν ένα ασφαλιστικό σύστημα για τις δικές τους ανάγκες, παίρνοντας υπόψη τον τεράστιο συγκεντρωμένο πλούτο. Να αναπτύξουν ένα συντονισμένο μαζικό ταξικό αγώνα, που θα εμποδίσει τα αντιασφαλιστικά μέτρα. Και να αλλάξουν το συσχετισμό δύναμης υπέρ του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ. Με μαζική καταδίκη των πολιτικών και συνδικαλιστικών δυνάμεων, με μαζική καταδίκη των δυνάμεων που συμφωνούν με την ΕΕ και τη στρατηγική που στηρίζει την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρήσεων.

ΣΕΛ.  12   -   14

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ