Σάββατο 8 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Γαλαντομία των κερδών

Με το σύνθημα «Κάντε την πρόληψη ...στάση ζωής» ο όμιλος «Υγεία - Μητέρα - Λητώ» ανακοίνωσε χτες μια καμπάνια ενημέρωσης των γυναικών για τον καρκίνο του μαστού, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας. Μάλιστα, ο όμιλος προσφέρει στα τρία νοσοκομεία και στο συνεργαζόμενο πολυιατρείο στον Πειραιά δωρεάν εξέταση μαστού (μαστογραφία ή υπέρηχο μαστού). Για να πάει κάποια γυναίκα έπρεπε χτες και σήμερα να προσέλθει σε συνεργαζόμενα με τον όμιλο καταστήματα και να συμπληρώσει την απαραίτητη αίτηση. «Οι εξετάσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν σε τελευταίας γενιάς Ψηφιακούς Μαστογράφους που είναι εγκαταστημένοι στα νοσοκομεία του ομίλου, όπου διενεργούνται ετησίως περισσότερες από 15.000 μαστογραφίες και υπέρηχοι μαστού».

Μόνο με το τιμολόγιο του ΙΚΑ, δηλαδή 75 ευρώ, οι 15.000 μαστογραφίες αποφέρουν έσοδα 1.125.000 ευρώ το χρόνο. Κάπως έτσι τα ενοποιημένα κέρδη του ομίλου εκτινάχτηκαν στα 24 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα μισά είναι απ' τα δυο μαιευτήρια.

Ε, με τέτοια απογείωση των κερδών γιατί να μην εμφανίζεται κανείς και ως γαλαντόμος στην πρόληψη από σύγχρονες μάστιγες. Γι' αυτό και η πάλη των γυναικών για τα δικαιώματά τους είναι συνυφασμένη με την πάλη για ένα ενιαίο, δημόσιο σύστημα Υγείας με δωρεάν υπηρεσίες, γιατί κέρδος και Υγεία ως αγαθό είναι ασύμβατα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ