Παρασκευή 14 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΠΑΤΡΑ: Με στόχο την τρομοκράτηση των εργαζομένων μέσα από την ποινικοποίηση των αγώνων, δύο στελέχη του ΠΑΜΕ στην Πάτρα (Δ. Αγγελόπουλος, Α. Κοντογιαννάτος) και δύο στελέχη του Σωματείου Καθαριστριών στο Νοσοκομείο του Ρίου (Β. Γκοτσούλια, Π. Σκόνδρα) σέρνονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου με τη σαθρή κατηγορία της «φθοράς αντικειμένων». Η δίκη θα γίνει σήμερα, μετά από μήνυση των ιδιοκτητών της εταιρείας καθαριότητας «Φάσμα ΑΕ». Να θυμίσουμε πως στις αρχές Απρίλη του 2005 οι καθαρίστριες είχαν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις για την καταβολή δεδουλευμένων πολλών μηνών, καθώς και ενσήμων που δεν απέδιδε η εργοδοσία. Στην προσπάθειά της η τελευταία να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων μήνυσε τα συνδικαλιστικά στελέχη για «φθορά» δύο καροτσιών καθαριότητας, απαιτώντας 50.000 ευρώ!

ΚΑΖΙΝΟ ΠΑΡΝΗΘΑΣ: Αποφασισμένοι να δώσουν τη μάχη μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους δηλώνουν οι εργαζόμενοι στο Καζίνο - Ξενοδοχείο και Τελεφερίκ Πάρνηθας, οι οποίοι, συσπειρωμένοι γύρω από το σωματείο τους, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, απαιτώντας την άμεση επαναπρόσληψη των 43 εργαζομένων, των οποίων οι τρίμηνες συμβάσεις έληξαν, καθώς και την άμεση επίλυση του κτιριακού προβλήματος. Ετσι την ερχόμενη Τρίτη, 18 Μάρτη, πραγματοποιούν 24ωρη απεργία και συγκέντρωση, ενώ στις 19 Μάρτη θα συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία για το Ασφαλιστικό και τις Συλλογικές Συμβάσεις.

ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ: Συνεχίζονται οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της νέας διοίκησης στο Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας (θα ολοκληρωθούν στις 18 Μάρτη), στα γραφεία του Συνδέσμου (Μάρνης και Γ΄ Σεπτεμβρίου, 3ος όροφος), από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το βράδυ και το Σαββατοκύριακο από τις 11 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΛΑΝΑΡΑ: Στην τριμερή συνάντηση που έγινε την Τετάρτη, οι εκπρόσωποι του Λαναρά όχι μόνο δεν ανέλαβαν καμία δέσμευση απέναντι στους εργαζόμενους για τα δεδουλευμένα και την εύρυθμη λειτουργία των πέντε εργοστασίων (Νάουσας, Θεσσαλονίκης, Κομοτηνής και Εβρου), αλλά απαίτησαν από την κυβέρνηση να τους επιδοτεί με 12% το μεροκάματο των εργατών από χρήματα του ΟΑΕΔ, δηλαδή των ίδιων των εργαζομένων. Το υπουργείο Εργασίας, διά του Γενικού Γραμματέα, για άλλη μια φορά παρείχε στήριξη στην εργοδοσία, αφού υποσχέθηκε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να δοθούν εκατομμύρια ευρώ ενίσχυση στους εργοδότες, μέσω του ΟΑΕΔ. Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι αγωνιστικά να αντιμετωπίσουν και να ακυρώσουν τα σχέδια της εργοδοσίας. Την ασύδοτη δράση της εργοδοσίας που ενθαρρύνεται από την πολιτική των κυβερνήσεων, χρόνια τώρα, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργών και καλεί στην 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 19 Μάρτη με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ.

ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Τη Δευτέρα, 17 Μάρτη, στις 4.30 το απόγευμα, πραγματοποιείται η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (Βερανζέρου 1, 2ος όροφος).

KEK ΑμΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και κατάληψη της Λεωφόρου Γαλατσίου στο ύψος της Σχολής (Γαλατσίου 19) πραγματοποιούν την ερχόμενη Τρίτη 18 Μάρτη στις 11 π.μ. η μαθητική κοινότητα και το ωρομίσθιο εκπαιδευτικό προσωπικό του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΚΕΚ ΑμΕΑ) στο Γαλάτσι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ