Παρασκευή 21 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΟΛΟΣ
Απειλή από την ατμοσφαιρική ρύπανση

Σε επικίνδυνα επίπεδα έχει φτάσει η ατμοσφαιρική ρύπανση στο νομό Μαγνησίας εξαιτίας της ασύδοτης δράσης διάφορων επιχειρήσεων (ΑΓΕΤ, Χαλυβουργία κ.ά.), αλλά η κυβέρνηση κωφεύει αποδίδοντας τη ρύπανση στη σκόνη που μεταφέρεται από την Αφρική! Αυτό προκύπτει από την απάντηση που έδωσε χτες στη Βουλή σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Ν. Γκατζή ο αρμόδιος υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Σ. Καλογιάννης.

Ναι μεν παραδέχτηκε ότι στη Μαγνησία υπάρχουν υπερβάσεις των οριακών τιμών των ρύπων, αλλά είπε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, οι συγκεντρώσεις σωματιδίων οφείλονται σε μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Εάν, είπε, αφαιρεθούν τα εξ Αφρικής σωματίδια τότε στο Βόλο υπάρχει πρόβλημα μόνο ορισμένες μέρες το χρόνο.

Ο Ν. Γκατζής κάλεσε την κυβέρνηση να μη χρησιμοποιεί τη σκόνη της Αφρικής ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ για να ξεπλύνει τις δικές της ευθύνες. Εάν ισχύει, αναρωτήθηκε, ο ισχυρισμός για την αφρικανική σκόνη, τότε γιατί δεν υπάρχει αντίστοιχο πρόβλημα στην Καρδίτσα ή τα Τρίκαλα, αλλά η μόλυνση συγκεντρώνεται στο πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου και στον Αλμυρό όπου υπάρχει χαλυβουργία; Ο βουλευτής κατήγγειλε ότι λόγω της μόλυνσης επιβαρύνονται οι κάτοικοι της περιοχής και υπάρχουν μάλιστα πολλά κρούσματα καρκίνων.

Η κυβέρνηση είπε ο Ν. Γκατζής όχι μόνο δεν επιβάλλει την καθορισμένη επιστημονική διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν, αλλά έδωσε άδεια στην ΑΓΕΤ να εκπέμπει ανεξέλεγκτα τους ρύπους της στο Βόλο και να σκοτεινιάζει η πόλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ