Παρασκευή 21 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΑΝΕΡΓΙΑ: Στο 17,2% ήταν το ποσοστό ανεργίας στους νέους από 15 έως 29 ετών το τέταρτο τρίμηνο του 2007, σύμφωνα με την έρευνα της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Το αντίστοιχο ποσοστό στις γυναίκες από 15 έως 29 ετών αγγίζει το 22,7%. Συνολικά, το ποσοστό ανεργίας για το τέταρτο τρίμηνο ανήλθε στο 8,1%. Το ποσοστό ανεργίας συνολικά των γυναικών ήταν στο 12,3% υπερδιπλάσιο από εκείνο των ανδρών (5,2%). Από το σύνολο των ανέργων το 86,4% αναζητά εργασία με πλήρη απασχόληση. Το ποσοστό των νέων ανέργων, δηλαδή όσων μπαίνουν για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας, ανέρχεται στο 35,6% του συνόλου, ενώ οι μακροχρόνια άνεργοι αποτελούν το 51%.

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗΣ: Στο δρόμο κινδυνεύουν να μείνουν πολλοί εργαζόμενοι της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, αφού η κυβέρνηση με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή, προβλέπει μείωση προσωπικού της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης τουλάχιστον κατά 230 άτομα. Από αυτούς, μόνο για τους 150 προβλέπεται να δοθούν πρόωρες συντάξεις μέσα στην επόμενη πενταετία. Το ζήτημα προέκυψε μετά την εφαρμογή του αρνητικού κανονισμού για την ΚΟΑ ζάχαρης και το ξεπούλημα στην ΕΕ του 50,01% της εθνικής ποσόστωσης ζάχαρης, που είχε ως αποτέλεσμα το κλείσιμο των δύο ζαχαρουργείων της ΕΒΖ σε Λάρισα και Ξάνθη.

ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ: Σήμερα ολοκληρώνονται οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της νέας διοίκησης στο Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ανωνύμων Εταιρειών και Γραφείων. Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι θα μπορούν να ψηφίσουν σήμερα, τελευταία μέρα, από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το βράδυ στα γραφεία του σωματείου (Γ' Σεπτεμβρίου και Μάρνης, 3ος όροφος).

ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ: Κατάληψη των γραφείων της διοίκησης του νοσοκομείου πραγματοποίησαν χτες οι γιατροί του «Ερυθρού Σταυρού», συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους διαμαρτυρόμενοι που δεν έχουν πληρωθεί εφημερίες από το Δεκέμβρη του 2007.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ