Παρασκευή 21 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚική υποκρισία

Το 1999 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, παραδίδοντας γην και ύδωρ στους ΝΑΤΟικούς δολοφόνους, συμμετείχε στο έγκλημα των βομβαρδισμών κατά της Γιουγκοσλαβίας. Λίγους μήνες αργότερα ελληνικό στρατιωτικό σώμα με απόφαση της κυβέρνησης Σημίτη συμμετείχε στις δυνάμεις κατοχής της... «ειρηνευτικής δύναμης» KFOR στο Κοσσυφοπέδιο. Το «ειρηνευτικό» έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ το συνέχισε με περίσσιο «ζήλο» και η κυβέρνηση της ΝΔ, με τις ευλογίες και τις ευχές και της νέας ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.

Κι όμως! Χτες ο υπεύθυνος του τομέα Εξωτερικών και Αμυνας του Πολιτικού Συντονιστικού Οργάνου του ΠΑΣΟΚ, Π. Μπεγλίτης, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στο Κόσσοβο και αναφερόμενος στις ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις... ανακάλυψε ότι: «Η παρουσία του ελληνικού τάγματος, υπό γαλλική διοίκηση, στην περιοχή της Μιτρόβιτσα, όπου εξελίσσονται οι συγκρούσεις και η κατάσταση εκφεύγει κάθε ελέγχου, δημιουργεί σοβαρούς προβληματισμούς για την ασφάλεια των Ελλήνων στρατιωτών, πολύ περισσότερο μάλιστα, εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες ότι έχουν, ήδη, εμπλακεί στην αποτροπή των συγκρούσεων».

Ο κ. Μπεγλίτης αποδεικνύοντας ότι η ΠΑΣΟΚική υποκρισία δεν έχει όρια... θυμήθηκε τους κινδύνους που διατρέχει το ελληνικό τάγμα. Βέβαια το ΠΑΣΟΚ δε διαφοροποιεί επί της ουσίας τη θέση του για τη συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο κ. Π. Μπεγλίτης και το ΠΑΣΟΚ αναφέρουν - όψιμα - ότι το πρόβλημα είναι η «μονομερής ανατροπή της απόφασης 1244/99 του ΟΗΕ» που «καθιστά μετέωρη, πολιτικά και νομικά, την παρουσία στο έδαφος του Κοσσόβου, της ειρηνευτικής δύναμης, στην οποία συμμετέχει και ελληνικό τάγμα 350 ανδρών»!

Αντί όμως ο Π. Μπεγλίτης να ζητήσει τη συνολική απόσυρση των Ελλήνων στρατιωτών από το Κόσσοβο καλεί τον πρωθυπουργό και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών και Εθνικής Αμυνας «να ενημερώσουν τον ελληνικό λαό για το ρόλο και την αποστολή του ελληνικού τάγματος στη Μιτρόβιτσα (...). Οφείλουν να ζητήσουν, αμέσως, την απόσυρση των στρατιωτικών μας από την περιοχή των συγκρούσεων για να μη νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους, μια παράνομη κατάσταση».

Η διατύπωση της δήλωσης του κ. Μπεγλίτη είναι «εξαιρετική», άξια ενός «νεοταξικού» κόμματος με... «σοσιαλιστική» ταμπέλα. «Απόσυρση των στρατιωτικών μας από την περιοχή των συγκρούσεων», δηλαδή τη Μιτρόβιτσα, όχι συνολικά από το Κοσσυφοπέδιο, εκεί πρέπει να παραμείνουμε. Προκειμένου να «υπερασπίσουμε» τα συμφέροντα της ντόπιας πλουτοκρατίας που θέλει ενεργή συμμετοχή της χώρας στα σχέδια των ιμπεριαλιστών για να πάρει κομμάτι από τη λεία... Συμφέροντα τα οποία υπερασπίστηκε και υπερασπίζεται με τον καλύτερο τρόπο το ΠΑΣΟΚ.


Π. Θ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ