Παρασκευή 21 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΑ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΕΡΔΗ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ...

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥΣ: «Η νέα τουριστική περίοδος ξεκίνησε με βουνά σκουπιδιών, ενώ οι ξένοι τουρίστες κλείνουν τη μύτη τους από τη δυσωδία. Η αντιπαράθεση για το Ασφαλιστικό θα πλήξει και τον τουρισμό, ενώ επιδεινώνεται η διεθνής οικονομική κρίση. Προς Θεού, ας βάλουμε όλοι νερό στο κρασί μας και ας δείξουμε ψυχραιμία» (το πρώτο θέμα στη ΧΩΡΑ).

ΕΔΩ ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΑΝΑΧΩΜΑ: «Υπάρχει και η προοπτική της πλήρους ανατροπής της νεοδημοκρατικής μεταρρύθμισης την οποία μπορεί να πετύχει η μεγάλη κοινωνική συμμαχία, βρίσκοντας και πολιτική έκφραση» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ: «Υπάρχει η δυνατότητα για μια διαφορετική, εναλλακτική, δημοκρατική μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, όπως δείχνει η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ» (από το κύριο άρθρο στην ΑΥΓΗ).

ΤΡΕΜΕΤΕ... ΚΕΡΔΗ: «Διάθεση με τη μορφή μετοχών του 10% των κερδών των επιχειρήσεων στα Ταμεία. Δηλαδή πρόβλεψη για μετοχοποίηση του 10% των κερδών σε ετήσια βάση των μεγάλων επιχειρήσεων υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων» (η πρόταση του ΣΥΝ, στην ΑΥΓΗ).

ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ: «Σε απεργιακό μπλακ άουτ βρίσκεται η χώρα (...) παρ' όλα αυτά στην κυβερνητική επιτροπή εγκρίθηκαν οι επόμενες στρατηγικές κινήσεις που σηματοδοτούν την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις. Ετσι ανοίγουν ζητήματα όπως η εύρεση στρατηγικού επενδυτή στα ΕΛΤΑ και η αξιοποίηση των περιφερειακών νοσοκομείων. Και επαναβεβαιώνεται η προσπάθεια να έχει βρεθεί λύση για την Ολυμπιακή μέσα στο 2008» (από το πρώτο θέμα στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΑΣΧΕΤΟ; «Ο χειριστής του ελικοπτέρου έκανε ελιγμούς για να αποφύγει τα αυτοκίνητα και επιχείρησε να το προσγειώσει, αλλά μόλις ακούμπησε στο έδαφος, εξερράγη, κατέθεσαν αυτόπτες μάρτυρες. Νεκροί από τα συντρίμμια ανασύρθηκαν τα τρία μέλη του πληρώματος, 33, 28 και 24 χρόνων» (από το ρεπορτάζ στο ΕΘΝΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ