Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Στο σφυρί» η παραλία του Σαρωνικού!

Την παράδοση του θαλάσσιου μετώπου της Αθήνας στα διαπλεκόμενα με πρόσχημα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, κατήγγειλαν χτες, για άλλη μια φορά, τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής για τη διάσωση της παραλίας του Σαρωνικού σε σχετική συνέντευξη Τύπου.

Τα μέλη της Επιτροπής, στην οποία συμμετέχουν περιβαλλοντικές οργανώσεις και δημοτικές Κινήσεις από δήμους της παραλίας, επισήμαναν τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και του ΕΟΤ για το ξεπούλημα της παράκτιας ζώνης του Σαρωνικού, που κατά το μεγαλύτερο μέρος της ανήκει στον ΕΟΤ. Ετσι, όπως δήλωσαν, τις επόμενες μέρες πρόκειται να προσληφθεί χρηματοοικονομικός σύμβουλος από τον Οργανισμό, ο οποίος θα σχεδιάσει το ξεπούλημα της περιουσίας του. Σύμφωνα με τα μέλη της Επιτροπής, ο νόμος 2837/2000 προβλέπει την πώληση ή την παραχώρηση της περιουσίας του ΕΟΤ για 99 χρόνια!

«Υποψήφια θύματα» του ξεπουλήματος, όπως επισήμανε η επιτροπή είναι: Οι μαρίνες Φλοίσβου, Ζέας, Βουλιαγμένης, οι πλαζ Αλίμου, Α` και Β` Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρκιζας και οι παραλίες στο Φάληρο, τη Γλυφάδα, το Καβούρι, τη Λομβάρδα, την Ανάβυσσο, τα Λεγραινά, το Σούνιο, το Πόρτο Ράφτη.

«Το θαλάσσιο μέτωπο της Αθήνας, κινδυνεύει να μεταβληθεί σε Βηρυτό, καθώς παραδίδεται στα διαπλεκόμενα για την πιο βάρβαρη τσιμεντοποίηση και την πιο στυγνή εμπορευματοποίηση. Καζινοτουρισμός, μαρίνες, ξενοδοχεία, εμπορικά και συνεδριακά κέντρα, νυκτερινά κέντρα, πολυκινηματογράφοι, θορυβώδεις εγκαταστάσεις μηχανοκίνητης "διασκέδασης" κ.ά. σε όλη την παραλιακή ζώνη από το Πασαλιμάνι ως τη Βάρκιζα. Ενα τείχος χτισμένων όγκων θα αποκόψει την πόλη από τη θάλασσα, ενώ ένα πλέγμα οδικών έργων με ανισόπεδους κόμβους ολοκληρώνει την καταστροφή. Τα νότια προάστια θα υποβαθμιστούν τραγικά και όλοι οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου θα στερηθούν ένα μοναδικό χώρο για κολύμβηση και ήπια αναψυχή». Αυτό επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή και αναφέρει ένα προς ένα τα καταστροφικά σχέδια της κυβέρνησης:

Τέλος, η Επιτροπή καλεί τους Αθηναίους να συμπαραταχτούν μαζί της για να σωθεί η παραλία. «Η πράξη έχει αποδείξει ότι η ενεργοποίηση των πολιτών μπορεί να αποτρέψει όλα τα καταστροφικά σχέδια, όσο ισχυρές κι αν είναι οι δυνάμεις που τα προωθούν», επισημαίνει στη σχετική ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ