Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το νέφος «έκρυψε» την Αθήνα

Η ατμοσφαιρική ρύπανση «έπνιξε» για πολλές ώρες χτες το πρωί το Λεκανοπέδιο της Αθήνας, ποτίζοντας με ισχυρές δόσεις δηλητηρίου τα εκατομμύρια των κατοίκων του. Επιβεβαιώνεται έτσι περίτρανα, για μια ακόμη φορά, ότι η κυβέρνηση, παρά τις κατά καιρούς μεγαλόστομες διακηρύξεις της και ιδιαίτερα του αρμόδιου υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη, δεν έχει λάβει κανένα ουσιαστικό μέτρο για τον περιορισμό του επικίνδυνου αυτού «βραχνά» από την πρωτεύουσα και τις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Κύριο χαρακτηριστικό της χτεσινής μέρας ήταν ότι οι αυξημένες τιμές του νέφους παρατηρήθηκαν σε όλο το μήκος και πλάτος του Λεκανοπεδίου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις επίσημες μετρήσεις του ΠΕΡΠΑ, το διοξείδιο του αζώτου σημείωσε τη μεγαλύτερη τιμή στις 12 το μεσημέρι, όταν στην οδό Πατησίων μετρήθηκε στα 385 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα, με όριο επιφυλακής τα 200. Νωρίτερα είχε φτάσει στα 314 μικρογραμμάρια στη Νέα Σμύρνη και στα 215 στο Μαρούσι.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΥΠΕΧΩΔΕ, η ατμοσφαιρική ρύπανση κυμάνθηκε τις πρωινές ώρες σε υψηλά επίπεδα, ενώ με βάση τις προβλεπόμενες μετεωρολογικές συνθήκες και σήμερα θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ