Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Για ένα ουσιαστικό συνέδριο

Επιστολή Π. Βακαλόπουλου προς την ΚΕΔΚΕ

Μια σειρά προτάσεων με στόχο το ετήσιο τακτικό συνέδριο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ), που πραγματοποιείται στις αρχές Νοέμβρη, να αποτελέσει «ένα συνέδριο ουσίας και όχι προβολής κυβερνητικών εξαγγελιών, συχνά χωρίς αντίκρισμα» - θέση που απηχεί τις απόψεις ενός μεγάλου αριθμού αιρετών, τουλάχιστον όπως έχει εκφραστεί σε προηγούμενα συνέδρια - κατέθεσε σε επιστολή του προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης, ο πρώην δήμαρχος Ταύρου, Παναγιώτης Βακαλόπουλος.

Στην επιστολή του ο Π. Βακαλόπουλος θέτει το ελάχιστο πλαίσιο που πρέπει να τηρηθεί για την επίτευξη του παραπάνω στόχου, δηλαδή: Την κοινοποίηση, πριν το συνέδριο, για συζήτηση των εισηγήσεων των επιτροπών της ΚΕΔΚΕ στις Τοπικές Ενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ) και στα δημοτικά συμβούλια, ώστε να αποτελέσουν αντικείμενο προετοιμασίας για ευρύτερο δημοκρατικό διάλογο και διαμόρφωση προτάσεων. Τη στελέχωση των επιτροπών δουλιάς και συμπερασμάτων του συνεδρίου, με συνέδρους και παρατηρητές που εκφράζουν τις απόψεις όλου του ιδεολογικού φάσματος. Την οργάνωση και κατανομή των εργασιών του συνεδρίου με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι δυνατή η παρακολούθησή τους, από το μέγιστο αριθμό συνέδρων και παρατηρητών. Την αποστολή στις ΤΕΔΚ και στα δημοτικά συμβούλια του απολογισμού της ΚΕΔΚΕ, όπου θα φαίνεται πως προωθήθηκαν τα θέματα της ΤΑ.

«Τα μέτρα αυτά - σημειώνει ο Π. Βακαλόπουλος - βοηθούν ώστε να έχουμε μαζική και ουσιαστική συμμετοχή των εκπροσώπων της ΤΑ στη διαμόρφωση των θέσεων. Πλουσιότερα και πληρέστερα αποτελέσματα. Αποφάσεις πλησιέστερα στις πραγματικές ανάγκες και προσδοκίες των ανθρώπων της ΤΑ και των δημοτών. Πιο ρεαλιστική υλοποίηση των αποφάσεων, με την ενεργητική υποστήριξη όλων αυτών που θα συμβάλουν στη διαμόρφωσή τους».

Η επίτευξη των παραπάνω - υπογραμμίζει ο Π. Βακαλόπουλος - είναι αναγκαία στις σημερινές συνθήκες που προωθούνται μια σειρά ρυθμίσεων ερήμην και σε βάρος της ΤΑ και ενάντια στις κατακτήσεις των εργαζομένων. Ακριβώς για το λόγο αυτό, ο Π. Βακαλόπουλος σημειώνει ότι το επικείμενο συνέδριο πρέπει να ασχοληθεί με τα θεσμικά και οικονομικά ζητήματα της ΤΑ, την απασχόληση και τις εργασιακές σχέσεις, καθώς και τα ζητήματα της υγείας, της παιδείας και των ιδιωτικοποιήσεων δημοσίου τομέα όπου ο θεσμός οφείλει να έχει λόγο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ