Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΤΕ - ΕΛΤΑ
Στις ελληνικές καλένδες οι κινητοποιήσεις

Πρόγραμμα για τη συνέχεια του αγώνα κατατέθηκε μόνο από την ΕΣΚ

Αμέριστη στήριξη στην κυβέρνηση και στην προσπάθειά της να ξεπουλήσει οριστικά τον ΟΤΕ και να ξεκινήσει την ανάλογη διαδικασία για ΕΛΤΑ και ΟΠΑΠ, προσφέρουν οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Παρακάμπτοντας τους αγώνες και τα συμφέροντα των εργαζομένων που εδώ και δέκα ημέρες κινητοποιούνται ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια, οι εν λόγω συνδικαλιστές προσπαθούν, ουσιαστικά, να κατευνάσουν τις αντιδράσεις.

Από τις αρχές της προηγούμενης βδομάδας, οι εργαζόμενοι σε ΟΤΕ και ΕΛΤΑ πραγματοποίησαν απεργίες, πορείες και συλλαλητήρια, με πολύ μεγάλη συμμετοχή, αντιτιθέμενοι σε τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή και υπερψήφισε μαζί με τη ΝΔ. Τροπολογία που παραδίδει το πλειοψηφικό πακέτο του ΟΤΕ σε ιδιώτες και ιδιωτικοποιεί ΕΛΤΑ και ΟΠΑΠ - σε πρώτη φάση - κατά 49%. Θα περίμενε κανείς, βλέποντας τους εργαζομένους να συμμετέχουν μαζικά σε τέτοιες μορφές αγώνα, να αποφασιστεί συνέχιση και κλιμάκωσή τους. Ομως κάποιοι είχαν άλλη άποψη.

Συγκεκριμένα, στη χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας Εργαζομένων - ΟΤΕ η προσκείμενη στο ΠΑΣΟΚ πλειοψηφία εισηγήθηκε τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας μόνο στο συλλαλητήριο που προγραμματίζει για τις 10 Οκτώβρη η ΓΣΕΕ και αφορά γενικότερα στις εργασιακές σχέσεις. Πέραν τούτου, να εξουσιοδοτηθεί η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας να λάβει την όποια απόφαση για κινητοποιήσεις, όποτε το κρίνει απαραίτητο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με την άποψη της πλειοψηφίας ταυτίστηκαν και οι λοιπές παρατάξεις, πλην της «Ενιαίας Συνδικαλιστικής Κίνησης». Η ΕΣΚ τόνισε την ανάγκη να συνεχιστεί ο αγώνας για 100% δημόσιο ΟΤΕ και ΔΕΚΟ. Να αντιταχθούν οι εργαζόμενοι στο διαμελισμό του Οργανισμού σε θυγατρικές. Να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο της 10ης Οκτώβρη, όμως μέχρι τότε να προχωρούν κάθε εβδομάδα σε 24ωρες απεργίες και περιφερειακά συλλαλητήρια. Στις 10 και 11 Οκτώβρη να πραγματοποιήσουν 48ωρη απεργία και να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 21 Οκτώβρη. Μετά τις 10 του Οκτώβρη να ξανασυνεδριάσει το ΔΣ για να αποφασίσει νέες κινητοποιήσεις. Η πρόταση της παράταξης δεν έγινε αποδεκτή.

Σε ό,τι αφορά τα ΕΛΤΑ, μετά και την πορεία Τρίτης, επικρατεί πλήρης άπνοια. Η ΠΑΣΚΕ, με τη σιωπηρή ανοχή της ΔΑΚΕ, δεν προγραμμάτισε ούτε καν συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας Εργαζομένων. Την αντίθεσή τους την περιορίζουν σε προφορικό επίπεδο και στο ποσοστό του Ταχυδρομείου που θα μεταβιβαστεί στους ιδιώτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ