Πέμπτη 27 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
ΠΑΣΟΚ: Στα 70 κι ακόμα παραπάνω!

Το ΠΑΣΟΚ (του Ρέππα) και των προτάσεων του κ. Παπανδρέου για ανασφάλιστη εργασία των νέων (στο Λαύριο) έκανε πρόταση μομφής στην κυβέρνηση, προτάσσοντας την ...ευαισθησία του περί το Ασφαλιστικό.

Ας θυμηθούμε ένα χαρακτηριστικό δείγμα από την εν λόγω «ευαισθησία»:

  • «Κάθε ασφαλιστικό σύστημα θέλει διαρκή παρακολούθηση των παραμέτρων και των παραδοχών για τη διαρκή βελτίωσή του (...) η παράταση του προσδόκιμου επιβίωσης του κάθε ατόμου ανοίγει νέα ευκαιρία αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού. Σήμερα, μετά τα 60, μετά τα 70, υπάρχουν ακόμα παραγωγικά χρόνια, αυτό το γεγονός - πρόσθεσε - δημιουργεί νέα αιτήματα αξιοποίησης και υποστήριξης της μακρύτερης, πλέον, ζωής, από ένα κοινωνικό σύστημα»!

(Γιώργος Παπανδρέου, Γιάννενα, 5/12/2004, από τα επίσημα πρακτικά του ΠΑΣΟΚ, «3η Θεματική Συνδιάσκεψη» με θέμα «Το σύγχρονο κοινωνικό κράτος»)

  • «Θεωρώ αδιανόητο που ακόμη δεν έχουμε πει, συνολικά ως πολιτική τάξη, ότι δε νοείται στη χώρα μας να υπάρχουν συνταξιούχοι κάτω των 60 χρόνων. Οτι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί»...

(Αλέκος Παπαδόπουλος, «Εθνος», 25/4/2006)

  • «Πιστεύω ότι η ίδια η εποχή, τα τεχνολογικά και ιατρικά επιτεύγματα επιβάλλουν στο σύγχρονο κοινωνικό κράτος να αναθεωρήσει την αντίληψή του για την εργασία και να μη θέτει στους πολίτες όρια στην ηλικία συνταξιοδότησης ούτε προς τα πάνω ούτε βεβαίως προς τα κάτω»!

(Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, «Νέα», 15/5/2006)

*

Είναι προφανές. Το ΠΑΣΟΚ θα της «τρίψει τα μούτρα» της ΝΔ στη συζήτηση της πρότασης μομφής για το Ασφαλιστικό...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ