Πέμπτη 27 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΤΡΑ
Δυναμικό αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο

Σε ένα δυναμικό αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο, υπό καταρρακτώδη βροχή, προχώρησε την περασμένη Δευτέρα στην Πάτρα, πλήθος κόσμου, με τη συμμετοχή εκατοντάδων Αφγανών προσφύγων, θύματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Τώρα οι άνθρωποι αυτοί, ξεριζωμένοι και κυνηγημένοι από τη χώρα τους - μετά την επέμβαση των ΗΠΑ με τη συνδρομή της ΕΕ στο Αφγανιστάν - αναγκάζονται να διαβιούν κάτω από άθλιες συνθήκες μέσα σε καταυλισμούς - στάβλους στις παρυφές της πόλης.

Με προμετωπίδα το πανό που έγραφε «Οχι στον πόλεμο - Οχι στον ιμπεριαλισμό» και το υπέγραφαν η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας, το ΠΑΜΕ, ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών, πλήθος εργατικών σωματείων και πολιτιστικών συλλόγων και κεντρικό σύνθημα «Δώστε πολιτικό άσυλο στους πρόσφυγες», οι διαδηλωτές ξεκίνησαν πορεία από τον καταυλισμό των προσφύγων. Διαδήλωσαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και έκαναν ολιγόλεπτη στάση μπροστά στο βρετανικό υποπροξενείο, όπου έκαψαν τη σημαία της ΕΕ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα δεινά που έχουν προκαλέσει οι ιμπεριαλιστές στους λαούς του κόσμου, ιδιαίτερα σε αυτούς όπου έχουν επέμβει και τώρα αυτοί οι λαοί δεν έχουν το στοιχειώδες δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης.

Η πορεία κατέληξε στον καταυλισμό των προσφύγων με την υπόσχεση ότι ο αγώνας για τον τερματισμό της κυριαρχίας των ιμπεριαλιστών και της υπεράσπισης των δημοκρατικών και λαϊκών δικαιωμάτων θα συνεχιστεί.

Αλλες εκδηλώσεις

-- Εκδήλωση για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια και τις θέσεις του ΚΚΕ διοργανώνει σήμερα Πέμπτη, 27 Μάρτη, η ΝΟ Ημαθίας της ΚΝΕ. Η εκδήλωση θα γίνει στις 12 μ., στην κεντρική αίθουσα του ΑΕΙ Νάουσας. Θα μιλήσει ο Γιώργος Χαβατζάς, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

-- Αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση την Παρασκευή 28 Μάρτη στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, διοργανώνει η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Κοζάνης.

-- Εκδήλωση για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια πραγματοποιεί η Επιτροπή Ειρήνης Πρέβεζας το Σάββατο 29 Μάρτη και ώρα 7 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Πρέβεζα city». Ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Νίκος Παπαναστάσης, συνταγματάρχης εν αποστρατεία και μέλος της ΚΕΘΑ.

-- Εκδήλωση για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια πραγματοποιεί η Επιτροπή Ειρήνης και το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας το Σάββατο 29 Μάρτη και ώρα 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο της πόλης. Ομιλήτρια της εκδήλωσης θα είναι η Ελένη Παπαδοπούλου, μέλος της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ.

-- Εκδήλωση για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια πραγματοποιεί η Επιτροπή Ειρήνης Αρτας την Κυριακή 30 Μάρτη και ώρα 8 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Κρόνος», με ομιλήτρια την Ελένη Παπαδοπούλου, μέλος της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδηλώσεις και συσκέψεις(2016-03-03 00:00:00.0)
Δραστηριότητες Επιτροπών Ειρήνης(2008-03-21 00:00:00.0)
Νέες αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις(2005-03-22 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις σ' όλους τους νομούς(2005-03-16 00:00:00.0)
Κορυφώνονται οι προετοιμασίες σ' όλη τη χώρα(2005-03-04 00:00:00.0)
Δραστηριότητες των Επιτροπών Ειρήνης(1997-03-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ