Πέμπτη 27 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αναπέμψτε τον οπορτουνισμό

Τους «έκραξαν» τα αστικά ΜΜΕ ότι κακώς εμπλέκουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στα του ασφαλιστικού νομοσχεδίου κι αμέσως έσπευσαν να το «μαζέψουν». Ο λόγος φυσικά για τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που μέχρι την Κυριακή σε διάφορους τόνους άφηνε να πλανάται ότι θα ζητήσει από τον Κ. Παπούλια να «αναπέμψει» τα κυβερνητικά σχέδια. Π.χ., την Παρασκευή ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έλεγε στη Βουλή προς την κυβέρνηση: «Μη βάλετε σε δύσκολη θέση τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να προχωρήσει σε αναπομπή». Ο δε πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλ. Τσίπρας - όψιμος προστάτης της Προεδρίας της Δημοκρατίας - την Κυριακή καλούσε από μικροφώνου την κυβέρνηση της ΝΔ να πάψει «να βάζει εκβιαστικά διλήμματα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Ωστόσο, μόλις άρχισαν να τ' «ακούνε», ανέκρουσαν πρύμναν. Πρώτα βγήκε ένα δελτίο Τύπου ότι ο Αλαβάνος θα επισκεπτόταν χτες τον Κ. Παπούλια απλά «να του εκθέσει την άποψή μας για το περιεχόμενο του νόμου». Ενώ μετά το πέρας της συνάντησης αυτής και ερωτηθείς από δημοσιογράφους αν ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναπέμψει το νομοσχέδιο, έσπευσε να τα μπουρδουκλώσει. Οτι «δεν δίνουμε εμείς μαθήματα συνταγματικού δικαίου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (...) Του ζητήσαμε, ακριβώς στα πλαίσια των διατάξεων του Συντάγματος στα οποία, όπως ξέρετε, περιλαμβάνεται και η αναπομπή, να μελετήσει αυτό το θέμα». Μάλιστα, «θυμήθηκε» να αναφέρει θέση της ΝΔ του 1997, έμμεσα ασπαζόμενός την, ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει να έχει έλεγχο επί της τυπικής και ουσιαστικής αντισυνταγματικότητας των νόμων που ψηφίζονται από τη Βουλή».

Ολα μέσα. Και ψευτολεονταρισμοί, και άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, και παραπομπές στις απόψεις της ΝΔ. Ο οπορτουνισμός σε όλο του το μεγαλείο...


Θ. ΜΠ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ