Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
Το σημερινό πρόγραμμα

Πλούσιο σε συζητήσεις, συναυλίες και πολύμορφα αφιερώματα και το σημερινό πρόγραμμα του 26ου Φεστιβάλ, σε κάθε χώρο, σε κάθε γωνιά του. Αναλυτικά το πρόγραμμα, σήμερα Πέμπτη 21 του Σεπτέμβρη, έχει ως εξής:

Κεντρική Σκηνή

8- 9:30 μ.μ. Το συγκρότημα «Αντίθεσης» θα παρουσιάσει δικά του τραγούδια καθώς και ένα μουσικό αφιέρωμα στον ποιητή Νίκο Καββαδία.

9:30- 10:30 μ.μ. Συναυλία από το συγκρότημα «Ενοχο Λα».

10:30 μ.μ. Μεγάλη νεανική συναυλία από τους «Πυξ Λαξ», μαζί με το συγκρότημα «Οναρ».

Νεανική Σκηνή

7:30 - 9 μ.μ. Συζήτηση με θέμα: «Εργάσιμος χρόνος», όπου θα συμμετάσχουν οι: Τσώλης Αλέξης, μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ, Μαυρίκος Γιώργος, μέλος της ΕΕ της ΓΣΕΕ, Μαρίνος Γιώργος, μέλος του Συνδικαλιστικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ, Παναγόπουλος Γιάννης, μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ και Βαμβακάς Πέτρος, πρόεδρος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Συντονίζει ο δημοσιογράφος Κώστας Καραχάλιος.

9 - 10 μ.μ. Το συγκρότημα «Χάραξις».

10 - 11 μ.μ. Οι «Μάτζικ ντε σπελ»

11 μ.μ. Συναυλία από τους Μανώλη Φάμελο και Νίκο Ζιώγαλα.

Λαϊκό Στέκι

8 - 8:30 μ.μ. Χορευτικό πρόγραμμα από συλλόγους ξένων εργατών.

8:30 - 9:30 μ.μ. Συναυλία από το συγκρότημα «Αρόδο».

9:30 - 11:30 μ.μ. Τιμητική βραδιά στον Κώστα Βίρβο και τον Θόδωρο Δερβενιώτη με τους ερμηνευτές: Χαρούλα Λαμπράκη, Θεοδοσία Στίγκα, Αντώνη Παπαϊωάννου, Μάνο Παπαδάκη και Λευτέρη Δήμογλου.

11:30 μ.μ. Λαϊκό γλέντι με τον Μπάμπη Τσέρτο.

Στο χώρο Κινηματογράφου

8:30 - 9:30 μ.μ. Προβολή παιδικής ταινίας.

9:30 - 10:30 μ.μ. Παρουσίαση του βιβλίου «Γεια σου περήφανη κι αθάνατη εργατιά» που αποτελεί μια πλούσια συλλογή τραγουδιών από τον Π. Κουνάδη, για την κατάσταση των εργαζομένων και τους λαϊκούς αγώνες κι είναι μια προσφορά του Αρχείου Ιστορίας Συνδικάτων. Θα γίνει σχετική προβολή σλάιτς και συναυλία με τραγούδια που περιέχονται στο βιβλίο.

10:30 μ.μ. - 1 π.μ. προβολή ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους.

Συζητήσεις
  • Στο «χώρο των δικαιωμάτων» θα γίνει στις 8:30 μ.μ., συζήτηση με θέμα: «Ολυμπιάδα 2004: Μύθοι και πραγματικότητα». Συμμετέχουν οι: Σπύρος Χαλβατζή, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Νίκος Μπεργελές, επίκουρος καθηγητής ΤΕΦΑΑ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, πρώην ΓΓ Αθλητισμού και πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Μαριλένα Ιατρίδου, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής για τη διάσωση του Σαρωνικού και Γιάννης Αργυροκαστρίτης, εκπρόσωπος της Κομμουνιστικής Ανανέωσης. Τη συζήτηση θα συντονίζει ο δημοσιογράφος Κώστας Πασακυριάκος.
  • Στη Διεθνούπολη, θα πραγματοποιηθεί στις 8 μ.μ. συζήτηση με θέμα «Λατινική Αμερική - Σχέδιο Κολομβία», όπου θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της ΕΕΔΑ και των ένοπλων επαναστατικών δυνάμεων Κολομβίας - FARC EP.

Για δεύτερη μέρα σήμερα, τους επισκέπτες του Φεστιβάλ υποδέχεται με παραστάσεις θεάτρου δρόμου, η θεατρική ομάδα «Μπουφόνων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ