Παρασκευή 28 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΒΣΑ
Ο αγώνας για το Ασφαλιστικό συνεχίζεται

Την αντίθεσή τους στην αντιασφαλιστική πολιτική της κυβέρνησης και την απαίτησή τους για ουσιαστική ενίσχυση του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), διατράνωσαν χτες στις 10 το πρωί και επί δύο ώρες δεκάδες ΕΒΕ συνδικαλιστές που συμμετείχαν στην παράσταση διαμαρτυρίας της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), έξω από το υπουργείο Απασχόλησης στην οδό Σταδίου. «Αιχμή του δόρατος» της χτεσινής διαμαρτυρίας ήταν οι υπέρογκες αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών που αποφάσισε πρόσφατα η διοίκηση του Ταμείου, κατά 8% για τον κλάδο σύνταξης και κατά 13% για τον κλάδο Υγείας.

Οι μεγάλες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές είναι μια παγιωμένη τακτική των τελευταίων χρόνων σε βάρος των ΕΒΕ, με αποτέλεσμα να μεγαλώνει ο θλιβερός κατάλογος όσων δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην καταβολή των ασφαλίστρων τους, με αποτέλεσμα ορισμένοι να οδηγούνται ακόμη και στη φυλακή! Την ίδια ώρα, η διοίκηση του ΟΑΕΕ «βάζει χέρι» στα αποθεματικά για να μπορέσει να χορηγήσει τις συντάξεις. Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων συναντήθηκε με τον γγ Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημ. Μαμμωνά, ο οποίος όχι μόνο υπερασπίστηκε την κυβερνητική πολιτική - όπως αναμενόταν - αλλά επέρριψε διαχειριστικές ευθύνες στο Ταμείο για τα προβλήματα ρευστότητας υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση το χρηματοδοτεί συνεχώς.

Ανάμεσα στα αιτήματα που κατατέθηκαν από τους συνδικαλιστές, είναι η συμμετοχή του κράτους στα 2/3 των εσόδων του Ταμείου, να μη πληρώνουν οι ασφαλισμένοι για τον τομέα Υγείας, ένταξη της βιοτεχνίας στα βαρέα και ανθυγιεινά με μείωση του ορίου ηλικίας κατά 5 χρόνια. Ο πρόεδρος της ΟΒΣΑ Π. Γαλανόπουλος, δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ότι θα συνεχιστεί ο αγώνας κατά του συνόλου των αντιασφαλιστικών νόμων των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, μαζί με τους εργαζόμενους απέναντι στον κοινό εχθρό, το μεγάλο κεφάλαιο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα οι κινητοποιήσεις στον ΟΑΕΕ (2012-03-15 00:00:00.0)
Αμεση μείωση των εισφορών του ΟΑΕΕ (2009-07-15 00:00:00.0)
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το Ασφαλιστικό (2008-04-02 00:00:00.0)
Να ανακληθεί η αύξηση των εισφορών (2008-03-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ