Σάββατο 29 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΡΓΑΤΗ ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Ο θάνατος του εργάτη Θανάση Σαλή στα Ναυπηγεία Χαλκίδας, τα βαριά εγκαύματα που υπέστη ένας άλλος εργάτης και τα εγκλήματα που έχουν γίνει στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι το κυνηγητό του κέρδους των εφοπλιστών, γενικότερα της εργοδοσίας και η πολιτική που εφαρμόζεται τόσα χρόνια από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ συνιστούν μεγάλο κίνδυνο για την ασφάλεια, την Υγεία και τη ζωή των εργαζομένων.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Δήμος Κουμπούρης και Γιώργος Μαυρίκος ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους Υπουργούς αν προτίθεται η κυβέρνηση να πάρει υπόψη τις θέσεις των εργαζομένων για την εφαρμογή και τη διεύρυνση των μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας, για την εφαρμογή των ΣΣΕ, την προστασία των εργατικών δικαιωμάτων.

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ ΤΕΕ ΚΑΙ ΙΕΚ: Οι αναπληρωτές και οι ωρομίσθιοι καθηγητές που έχουν προσληφθεί στα ΤΕΕ του Ν. Ιωαννίνων από τον Οκτώβρη του 2007 δεν έχουν πληρωθεί μέχρι σήμερα, ενώ οι διδάσκοντες στο ΙΕΚ του ΟΑΕΔ Ιωαννίνων πληρώθηκαν για τελευταία φορά τον Οκτώβρη του 2007.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Κώστας Αλυσανδράκης και Μπάμπης Χαραλάμπους ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους Υπουργούς σε ποιες ενέργειες θα προβούν:

  • Για την καταβολή των μισθών στους διδάσκοντες.
  • Και από τη στιγμή που λειτουργούν τα ΙΕΚ να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη και δωρεάν λειτουργία τους.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ «ELBISCO»: Εδώ και δύο εβδομάδες, οι εργαζόμενοι της βιομηχανίας παραγωγής μπισκότων «ELBISCO» (πρώην Αλλατίνη), στην περιοχή Γλύφα Χαλκίδας, βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, με αίτημα την ανάκληση των απολύσεων δύο συναδέλφων τους που απέλυσε η εργοδοσία, με τον ισχυρισμό της μείωσης προσωπικού σε κάποιο τμήμα.

Είναι γνωστό ότι η επιχείρηση - που ανήκει στον όμιλο Φιλίππου - έχει μεγάλη κερδοφορία και πέραν του μόνιμου προσωπικού απασχολεί πολλούς συμβασιούχους. Και, βέβαια, πρόθεσή της είναι σχεδιασμένα να προχωρήσει στην αντικατάσταση των εργαζόμενων αορίστου χρόνου με συμβασιούχους χωρίς δικαιώματα, με πολύ χαμηλούς μισθούς.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Γιώργος Μαυρίκος και Δήμος Κουμπούρης ΕΡΩΤΟΥΝ την αρμόδια Υπουργό τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση

α) για την ανάκληση των απολύσεων και

β) για να σταματήσει το καθεστώς των συμβασιούχων και να εξασφαλιστεί το δικαίωμα στην πλήρη - σταθερή εργασία, να γίνουν δεκτές οι θέσεις των εργαζομένων για την προστασία - διεύρυνση των εργατικών δικαιωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ