Τετάρτη 2 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ενοχος δήλωσε ο Γκρεγκ Μπέργκεσεν, αναλυτής του Πενταγώνου, έναντι των κατηγοριών για κατασκοπία υπέρ της Κίνας με την «αποκάλυψη πληροφοριών για την εθνική άμυνα της χώρας». Ο Μπέργκεσεν αντιμετωπίζει μέχρι και 10 χρόνια φυλάκισης.

ΣΑΝΑ'Α.-- Στρατιωτικές ενισχύσεις και τανκς έστειλε η υεμενική κυβέρνηση στις πόλεις του νότου, όπου τα τελευταία 24ωρα κυριαρχούνται από διαδηλώσεις εξαγριωμένων φτωχών νεαρών που διαμαρτύρονται γιατί δεν τηρήθηκαν οι υποσχέσεις για πρόσληψή τους στο στρατό.

ΚΑΪΡΟ.-- Διαδηλώσεις σε διάφορες πόλεις της Αιγύπτου πραγματοποίησαν, χτες, οπαδοί της ισλαμιστικής οργάνωσης «Αδελφοί Μουσουλμάνοι», διαμαρτυρόμενοι για τις αλλεπάλληλες συλλήψεις μελών τους. Η οργάνωση, που έχει τεθεί εκτός νόμου, καταγγέλλει ότι έχουν συλληφθεί περισσότερα από 800 μέλη της, κυρίως υποψήφιοι στις τοπικές εκλογές της 8ης Απριλίου.

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ.-- Την αποχώρηση από τον κυβερνητικό συνασπισμό αποφάσισε η «Συμμαχία των Ελεύθερων Δημοκρατών», με αποτέλεσμα το «Σοσιαλιστικό Κόμμα» να πρέπει να κυβερνήσει χωρίς την απαιτούμενη πλειοψηφία, ενώ ο Ούγγρος πρωθυπουργός δήλωσε χτες ότι είναι διατεθειμένος να παραιτηθεί αν με αυτόν τον τρόπο υπάρχει περίπτωση να σωθεί η κυβέρνηση συνασπισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ