Πέμπτη 3 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΙΜΑΝΙ ΑΣΤΑΚΟΥ
Καταγγελία για συνθήκες γαλέρας

Τις δουλεμπορικές σχέσεις εργασίας και το κλίμα εκφοβισμού που επικρατούν στο ιδιωτικό λιμάνι του Αστακού καταγγέλλει σε ανακοίνωση της η ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, το οποίο αξιοποιείται επιπλέον και ως απεργοσπαστικός μηχανισμός ενάντια στον αγώνα των εργαζομένων στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, που απέχουν από την υπερωριακή εργασία αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση των ΣΕΜΠΟ.

Ο κύκλος εργασιών στο συγκεκριμένο λιμάνι έχει αυξηθεί κατακόρυφα τους τελευταίους δύο μήνες με τους εργαζόμενους από 50 που ήταν αρχικά να έχουν φτάσει τους 250 περίπου. Απασχολούνται κατά κύριο λόγο χωρίς ειδικότητα, με ωράρια λάστιχο, με συνθήκες που αφήνουν ανοιχτό τον κίνδυνο ατυχημάτων λόγο του φόρτου εργασίας.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη γαλαζοπράσινη πολιτική «ανάπτυξης» που ευθύνεται για το ξεκλήρισμα της αγροτιάς και την αύξηση της ανεργίας, το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας όπως το λιμάνι του Αστακού σε ιδιώτες, στο οποίο αράζουν ακόμη και πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ. Καλεί τους εργαζόμενους, λαό και νεολαία να τους γυρίσουν την πλάτη. Να παλέψουν μαζί με τα ταξικά συνδικάτα για υπογραφή συλλογικών συμβάσεων και σταθερή εργασία, για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς με μισθούς και μεροκάματα που να καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες. Να ενισχύσουν το ΚΚΕ για ανάπτυξη προς όφελος του λαού με αποκλειστικά δημόσια κρατικά λιμάνια, σύγχρονα και ασφαλή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ