Πέμπτη 3 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΑΠΕΡΓΙΑ 16 ΑΠΡΙΛΗ 2008
ΟΚΤΩ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΠΟΥ ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΜΕ
Μεγάλη η σημασία της απεργιακής μάχης

Με κοινή τους ανακοίνωση, καλούν τα σωματεία και τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία στις 16 του Απρίλη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις, με κεντρική αυτή της Αθήνας, στις 10 π.μ., στην Ομόνοια

Από τη χτεσινή σύσκεψη του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη
Από τη χτεσινή σύσκεψη του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη
Κάλεσμα σε όλα τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας στις 16 του Απρίλη και της απεργιακής συγκέντρωσης, που θα γίνει στις 10 π.μ., στην Ομόνοια, αλλά και την κλιμάκωση του αγώνα, απευθύνουν οι Ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και έχουν ήδη αποφασίσει ή αποφασίζουν αυτές τις μέρες τη συμμετοχή τους στην απεργιακή κινητοποίηση. Σε κοινή τους ανακοίνωση, οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων, Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού - Δέρματος, Εργαζομένων στο Φάρμακο, Μισθωτών Τύπου - Χάρτου, Λογιστών, Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων και Θεάματος - Ακροάματος σημειώνουν:

«Οι Ομοσπονδίες μας καταγγέλλουν την κυβέρνηση της ΝΔ για τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα που ψήφισε στη Βουλή. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να παρεμποδίσουμε την εφαρμογή του νόμου "Πετραλιά", να ανατρέψουμε τους αντιασφαλιστικούς νόμους της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, τους νόμους "Σιούφα", "Ρέππα", "Πετραλιά".

Καταγγέλλουμε την πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ, η οποία προχώρησε στη νέα αθλιότητα να υπογράψει δίχρονη συλλογική σύμβαση με αύξηση 1 ευρώ στο μεροκάματο. Δεν πρόκειται για "λάθος" της πλειοψηφίας, όπως, υποκριτικά, ισχυρίζεται η "Αυτόνομη Παρέμβαση" του ΣΥΝ, δίνοντάς της άλλοθι, αλλά για συνειδητή επιλογή με την οποία, χρόνια τώρα, στηρίζει την πολιτική της ανταγωνιστικότητας και της αύξησης των κερδών της πλουτοκρατίας.

Ο αγώνας για τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας αποκτά μεγάλη σημασία για τη ζωή των εργατικών - λαϊκών οικογενειών. Αποφασιστικά μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις πρόσθετες δυσκολίες που βάζει το ξεπούλημα της Εθνικής Σύμβασης από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, από τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ. Να ακυρώσουμε στην πράξη τους όρους της Εθνικής Σύμβασης, όπως κάναμε τα ταξικά συνδικάτα τα προηγούμενα χρόνια.

Η κυβέρνηση της ΝΔ προχωράει σε νέα επίθεση. Αυτή τη φορά στα Βαρέα - Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, στις εργασιακές σχέσεις με την απελευθέρωση των απολύσεων, την παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, θέλει να "βάλει χέρι" στο ισχνό επίδομα ανεργίας».

Νέες απεργιακές αποφάσεις και συσκέψεις

Στις ήδη υπάρχουσες απεργιακές αποφάσεις προστέθηκαν χτες αυτές της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Φάρμακο και Συναφή Επαγγέλματα (ΟΕΦΣΕΕ), της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ), των Εργατικών Κέντρων Αγρινίου και Αρτας και του Συνδικάτου Μετάλλου Αθήνας. Σήμερα συνεδριάζουν η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου και τα Εργατικά Κέντρα Θεσπρωτίας και Λευκάδας. Τις επόμενες μέρες και τα Εργατικά Κέντρα Κω, Λευκάδας, Ρόδου και Νάουσας.

Χτες πραγματοποιήθηκε πλατιά σύσκεψη του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή νέων σωματείων που το προηγούμενο διάστημα συμπορεύτηκαν με το ΠΑΜΕ, όπως το σωματείο εργαζομένων στο «Καζίνο Hayat». Τόσο εισηγητικά, από τον Σάκη Βαρδαλή, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, όσο και από τη συζήτηση που ακολούθησε, καθορίστηκε το πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα, για την καλύτερη προετοιμασία της απεργίας, την οποία έχουν ήδη αποφασίσει ανάμεσα σε άλλους τα σωματεία εργαζομένων στις ψυχοκοινωνικές δομές και συμβολαιογράφων.

Η απεργιακή συγκέντρωση ορίστηκε για τις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν δεκάδες σωματεία, ανάμεσά τους και το Βιβλίου και Χάρτου. Στο προεδρείο βρέθηκαν ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, μέλος της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, ο Μπάμπης Ασβεστόπουλος, στέλεχος του ΠΑΜΕ και ο Πέτρος Μυλωνάς, συνδικαλιστής της ΠΟΕΕΠ.

Σύσκεψη για την προετοιμασία της απεργίας διοργανώνει σήμερα στις 7 μ.μ. η Γραμματεία Λάρισας του ΠΑΜΕ, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. Επίσης σήμερα, η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ διοργανώνει πικετοφορία ενάντια στη Σύμβαση του αίσχους (7 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας). Σήμερα (7.30 μ.μ., στα γραφεία της) η Ενωση Λογιστών Αθήνας διοργανώνει σύσκεψη. Σύσκεψη διοργανώνει και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», αύριο, στις 11 το πρωί, στο ΕΚΘ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ