Πέμπτη 3 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΑΠΕΡΓΙΑ 16 ΑΠΡΙΛΗ 2008
Να, η «ενότητά» τους!

Αλλο ένα δείγμα της «ενότητας» που προπαγανδίζουν οι δυνάμεις της συναίνεσης καταγράφεται στις εκλογές του Συλλόγου Εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς, όπου ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΣΥΝ κατεβαίνουν σε κοινό μέτωπο - ψηφοδέλτιο για άλλη μια φορά. Οι δυνάμεις που συναίνεσαν στην ανατροπή των εργασιακών δικαιωμάτων των τραπεζοϋπαλλήλων και συζητούν θετικά την επέκταση του ωραρίου Σαββατοκύριακα και απογεύματα, προσπαθούν να διατηρήσουν την πλειοψηφία τους, αλλοιώνοντας τους πραγματικούς συσχετισμούς στις εκλογές που ξεκίνησαν χτες Τετάρτη και ολοκληρώνονται αύριο Παρασκευή.

***

Και σαν να μην έφτανε το κοινό μέτωπο, χτες, πρώτη μέρα των εκλογών, βρέθηκε να έχει ψηφίσει εργολάβος, που έπαψε να είναι υπάλληλος της Τράπεζας εδώ και 20 χρόνια! Προηγήθηκε, τις προηγούμενες ημέρες, η προσπάθεια από τις δυνάμεις της υποταγής να εμποδίσουν να φτάσει στους εργαζόμενους το υλικό της ΕΣΑΚ που υποστηρίζεται από το ΠΑΜΕ. Ενώ ανάμεσα σε άλλες παρατυπίες, η πλειοψηφία, κόντρα στο νόμο 1264, ενέκρινε τη συμμετοχή στην ψηφοφορία με επιστολική ψήφο. Τα δίνουν όλα χέρι χέρι οι παρατάξεις της συναίνεσης. Και μετά από αυτά, έρχεται ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ να καταγγείλει την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ για το ...«λάθος» τους να υπογράψουν τη σύμβαση του ενός ευρώ!

***

Αλλο ένα παράδειγμα: Κατά τη χτεσινή Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΕ ΟΤΑ, η πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ ψήφισε «λευκό» στην πρόταση των ταξικών δυνάμεων, της ΔΑΣ ΟΤΑ, για κήρυξη απεργίας στις 16 Απρίλη. Η πλειοψηφία δικαιολόγησε την ψήφο της με το επιχείρημα ότι αναμένει συντονισμό με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ. Είναι εκτεθειμένη απέναντι στους εργαζόμενους, που έδωσαν όλο το προηγούμενο διάστημα την απεργιακή μάχη στον κλάδο, με αιτήματα όπως η ένταξη στα ΒΑΕ που παραμένει ζητούμενο, με όρους μάλιστα και προϋποθέσεις ανάλογες των αναγκών τους. Προκειμένου όμως να μην κινητοποιηθεί ο κλάδος έξω από το μαντρί της συναίνεσης που επιβάλλει η ΓΣΕΕ, η πλειοψηφία μπλοκάρει την αναγκαία απεργία. Αλλο ένα δείγμα ότι την τακτική της δεν την καθορίζουν οι ανάγκες των εργαζόμενων, αλλά οι τακτικισμοί τους στα πλαίσια του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού. Και αυτή τη στάση πρέπει να την καταδικάσουν τα σωματεία του κλάδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ