Πέμπτη 3 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΓΧΕΙΡΗΜΕΝΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ
Τον περιμένουν για απέλαση!

Δίνει μάχη για τη ζωή του φρουρούμενος από την Αστυνομία, στη βάση της απάνθρωπης νομοθεσίας που θέσπισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Αθήνας «Γ. Γεννηματάς» εξακολουθεί να νοσηλεύεται φρουρούμενος από αστυνομικούς -προκειμένου μόλις αναρρώσει να απελαθεί στην πατρίδα του - 29χρονος μετανάστης από την Αλγερία που τραυματίστηκε σοβαρά και χειρουργήθηκε στο κεφάλι. Η απαράδεκτη 24ωρη φρούρηση του μετανάστη, που δίνει μάχη για τη ζωή του, συνεχίζεται, παρά τις έντονες αντιδράσεις που ξεσήκωσε η παρουσία των αστυνομικών στους εργαζόμενους, τη διοίκηση του νοσοκομείου, αλλά και σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, που απαίτησαν να απομακρυνθεί αμέσως η Αστυνομία και με παρέμβασή τους στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Η απάνθρωπη αντιμετώπιση του 29χρονου μετανάστη Μοχάμεντ Μπεντάρνια αναδεικνύει το βάρβαρο καθεστώς που έχουν επιβάλει για τους μετανάστες οι κυβερνήσεις του δικομματισμού στο πλαίσιο της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αλλά και τους απάνθρωπους φραγμούς στη νοσηλεία των μεταναστών που δε διαθέτουν τα τυπικά προσόντα νόμιμης παραμονής στη χώρα μας, που καθιερώθηκαν με εγκυκλίους του υπουργείου Υγείας το 2000 (επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ) και το 2004 επί κυβέρνησης της ΝΔ. Σύμφωνα με αυτές, τα νοσοκομεία όχι μόνο απαγορεύεται να νοσηλεύουν μετανάστες που δεν έχουν χαρτιά, αλλά είναι και υποχρεωμένα να ειδοποιούν την Αστυνομία!

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, την 1η Μάρτη ο 29χρονος μεταφέρθηκε στο «Γ. Γεννηματάς» από την Ομόνοια, τραυματισμένος και με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, σε κωματώδη κατάσταση και χωρίς στοιχεία. Αμέσως υποβλήθηκε σε εγχείρηση στο κεφάλι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Αγιος Σάββας» προκειμένου να νοσηλευτεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Από εκεί ειδοποιήθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού. Στις 18 Μάρτη ο μετανάστης μεταφέρθηκε ξανά στο «Γ. Γεννηματάς» όπου υποβλήθηκε σε νέα εγχείρηση. Τέσσερις μέρες πριν και ενώ ο νεαρός αποκτούσε σταδιακά επαφή με το περιβάλλον έφτασαν αστυνομικοί στο νοσοκομείο, οι οποίοι παρέμεναν εκεί και ως χτες, προκειμένου να απελάσουν το μετανάστη μόλις συνέλθει!

Το Σωματείο Εργαζομένων του «Γ. Γεννηματάς» καταδικάζει ομόφωνα το γεγονός, τονίζοντας ότι η φρούρηση του μετανάστη, εφόσον δεν έχει διαπράξει ποινικό αδίκημα, «θεωρείται καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της υποχρέωσης των φορέων υγείας να παρέχουν χωρίς διακρίσεις τις υπηρεσίες τους σε όλους ανεξαίρετα τους ανθρώπους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ