Πέμπτη 3 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
«Υποτροπιάζει» η πολιτική της κυβέρνησης

Σχέδια επί χάρτου με τον κίνδυνο υποτροπιασμού ακόμα και αυτών των αποτελεσματικών προγραμμάτων απεξάρτησης αποτελεί το Εθνικό Σχέδιο Δράσης κατά των Ναρκωτικών 2008-2012, το οποίο κατέθεσε το υπουργείο Υγείας χτες στη Βουλή.

Αν και αναγνωρίζεται ως κοινωνικό το πρόβλημα των ναρκωτικών, εντούτοις οι όποιοι σχεδιασμοί υποτάσσονται στην ευρωπαϊκή λογική διαχείρισης, καθώς προτάσσονται οριζόντιες δράσεις, που σηματοδοτούνται από την οργανική σύνδεση των προγραμμάτων υποκαταστάτων με τα στεγνά προγράμματα, την ένταξη των προγραμμάτων υποκαταστάτων του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) στα δημόσια νοσοκομεία. Ο ΟΚΑΝΑ μετεξελίσσεται σε Εθνικό Κέντρο Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων (ΕΚΑΕ), ενώ δημιουργείται ένα εθνικό συντονιστικό όργανο παρά τω πρωθυπουργώ - δηλαδή επαναλαμβάνεται ένα εγχείρημα που είχε επιχειρηθεί από παλιότερη κυβέρνηση υπό τον Κ. Σημίτη.

Προβλέπεται ακόμη η δημιουργία ενός ενιαίου και εθνικού προϋπολογισμού για τα ναρκωτικά, η οποία οδηγεί στον εθελοντισμό και την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ