Σάββατο 5 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΧΑΡΑΡΕ.-- Το Πολιτικό Γραφείο του κυβερνώντος κόμματος Zanu- PF στη χτεσινή του συνεδρίαση αποφάσισε ότι ο Πρόεδρος της Ζιμπάμπουε, Ρόμπερτ Μουγκάμπε, θα είναι εκ νέου υποψήφιος του κόμματός του για το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών απέναντι στον ηγέτη της αντιπολίτευσης Μόργκαν Τσβανγκιράι, εάν κανένας από τους δύο δεν κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία στον πρώτο γύρο.

ΛΑ ΠΑΣ.-- Πυρετώδεις οι διαβουλεύσεις και οι επαφές του Προέδρου της Βολιβίας, Εβο Μοράλες με τους υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Βραζιλίας, της Αργεντινής και της Κολομβίας, «χωρών φιλικών», με στόχο τη διαμεσολάβησή τους και την εξεύρεση διεξόδου στην επικίνδυνη πολιτική κρίση που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας των αποσχιστικών κινήσεων της ολιγαρχίας και αντιπολίτευσης.

ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ.-- Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια επιδρομής της αστυνομίας με στόχο την εξάρθρωση μίας συμμορίας εμπόρων ναρκωτικών, που δρα στις παραγκουπόλεις Κορέια και Αλιάνσα, στα περίχωρα του Ρίο ντε Τζανέιρο.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ο Αμερικανός διαπραγματευτής, Κρίστοφερ Χιλ, θα συναντηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Σιγκαπούρη με τον ομόλογό του από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, Κιμ Κέι Γκουάν σε μια προσπάθεια να προχωρήσει η διαδικασία αποπυρηνικοποίησης της χώρας, ανακοίνωσε χτες ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τομ Κέισι.

ΜΟΣΧΑ.-- Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χτες από πυρκαγιά που προκλήθηκε ύστερα από έκρηξη σε κτίριο στο βόρειο τμήμα στη Μόσχα, και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες προκλήθηκε από διαρροή φιάλης γκαζιού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ