Τρίτη 8 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Παραίτηση «στρατάρχη» της Κλίντον

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Σε παραίτηση εξαναγκάστηκε ο επικεφαλής στρατηγικής, γνωστός και ως «γκουρού των δημοσκοπήσεων» της υποψήφιας για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές Χίλαρι Κλίντον, εξαιτίας του σάλου που δημιουργήθηκε μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας Γουόλ Στριτ Τζέρναλ ότι συναντήθηκε με την Κολομβιανή πρεσβευτή Καρολίνα Βάρκο Ισακσον.

Η κυβέρνηση της Κολομβίας είχε αναθέσει στην εταιρεία δημοσίων σχέσεων Burson - Marsteller της οποίας διευθυντικό στέλεχος είναι ο Μαρκ Πεν να προωθήσει την εικόνα της χώρας για την υπογραφή της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου με τις ΗΠΑ, αλλά και συμφωνιών και πρωτοβουλιών στο πλαίσιο του «πολέμου κατά των ναρκωτικών», στα οποία όμως η Χίλαρι Κλίντον υποτίθεται ότι αντιτίθεται. Μάλιστα, χτες ο Πρόεδρος Μπους έστειλε τη συμφωνία στο Κογκρέσο για να εγκριθεί.

Ο Πεν ζήτησε συγγνώμη για τη συνάντησή του με την Κολομβιανή πρεσβευτή, λέγοντας ότι επρόκειτο για «λάθος κρίση». Τα σχόλιά του όμως προκάλεσαν την οργή της κυβέρνησης της Κολομβίας, που απέλυσε τελικά την εταιρεία δημοσίων σχέσεων.

Δεν είναι ο πρώτος συνεργάτης της Κλίντον που παραιτείται. Η Τζέραλντιν Φεράρο παραιτήθηκε, αφού άφησε να εννοηθεί ότι ο Μπάρακ Ομπάμα προηγείται επειδή είναι μαύρος, ενώ τον Φεβρουάριο παραιτήθηκε η αρχηγός επιτελείου της Κλίντον, Πάτι Ντόιλ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ