Τρίτη 8 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Σημαντικό βήμα η σύσταση του «Πατριωτικού Πόλου»

ΚΑΡΑΚΑΣ.--

Στρατηγικής σημασίας συμμαχία, για την πορεία των μεταρρυθμίσεων της χώρας και την προώθηση της μπολιβαριανής διαδικασίας, χαρακτήρισε ο Πρόεδρος Ούγο Τσάβες τη συγκρότηση του «Πατριωτικού Πόλου».

Η συγκρότηση του «Πατριωτικού Πόλου» ανακοινώθηκε την Παρασκευή και συμμετέχουν το «Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα Βενεζουέλας» - PSUV, ΚΚ Βενεζουέλας - PCV, «Πατρίδα για Ολους» - PPT και το Εκλογικό Κίνημα του Λαού. Οι δυνάμεις αυτές σύντομα θα ανακοινώσουν την κοινή πλατφόρμα, ενώ θα συγκροτήσουν ενιαίο πολιτικό εκλογικό μέτωπο στις επερχόμενες τοπικές εκλογές το φθινόπωρο, στοιχείο που κατά τον Πρόεδρο Τσάβες συνιστά σημαντικό βήμα, καθώς μέχρι σήμερα η συνεργασία των δυνάμεων ήταν σε επίπεδο τακτικής, ενώ τώρα θα είναι σε επίπεδο στρατηγικής.

Επίσης, σημαντικές αναμένονται οι εξελίξεις όσον αφορά τον εργατικό αγώνα που διεξάγεται στο εργοστάσιο χαλυβουργίας Σιδόρ, καθώς οι εργαζόμενοι με ποσοστό 95,74% απέρριψαν την πρόταση συλλογικής σύμβασης της διοίκησης και εξουσιοδότησαν το Συνδικάτο SUTISS να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις, με παράλληλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ