Τρίτη 8 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Αλλη μια «τυπική» συνάντηση Αμπάς - Ολμέρτ

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.-

Χωρίς αποτέλεσμα, όπως αναμενόταν, ολοκληρώθηκε η σχεδόν τρίωρη συνάντηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού με τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο. Οι Αμπάς και Ολμέρτ συναντήθηκαν, για πρώτη φορά μετά τις 19 Φλεβάρη. και συμφώνησαν ότι διαφωνούν.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες διαρροές, αρκέστηκαν στη, μεταξύ τους, ανταλλαγή κατηγοριών για το ποιος ευθύνεται για το αδιέξοδο, με τον πρώτο να επιμένει στην αναγκαιότητα τερματισμού της εποικιστικής δραστηριότητας. Μετά το τέλος της συνάντησης, δεν έγιναν καθόλου δηλώσεις ενώ σχετικά τεταμένα παρέμεναν τα πνεύματα στη Λωρίδα της Γάζας καθώς σε ισραηλινή επιδρομή, την Κυριακή, ως «απάντηση» σε εκτόξευση ρουκετών, σκοτώθηκε ένα 5χρονο αγοράκι στον καταυλισμό Μπουρέιγ.

Την ίδια στιγμή, σε συναγερμό έχει τεθεί ολόκληρο το Ισραήλ καθώς σήμερα αρχίζει η μεγαλύτερη άσκηση πολιτικής άμυνας στην ισραηλινή ιστορία. Η άσκηση θα διαρκέσει πέντε μέρες και περιλαμβάνει τόσο στρατιωτικά γυμνάσια, κυρίως κατά μήκος των συνόρων με το Λίβανο, όσο και ασκήσεις ετοιμότητας για τους πολίτες για το ενδεχόμενο επίθεσης με συμβατικά όπλα ή πυραύλους με χημική ή βακτηριολογική γόμωση.

Τα στρατιωτικά γυμνάσια, κοντά στα λιβανο-ισραηλινά σύνορα έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση της σιιτικής λιβανικής «Χεζμπολάχ», που υπογράμμισε ότι θα απαντήσει σε οποιαδήποτε πρόκληση. Από την άλλη, Ισραηλινοί αξιωματούχοι διέρρεαν ότι τα γυμνάσια γίνονται για να προετοιμαστεί το Ισραήλ, κυρίως, για το ενδεχόμενο ιρανικής επίθεσης και προειδοποιούσαν ότι το Ισραήλ «θα καταστρέψει το Ιράν αν δεχτεί επίθεση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ