Πέμπτη 10 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Παραπλανά κτηνοτρόφους και καταναλωτές

Επικοινωνιακά κόλπα από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου ενόψει του Πάσχα για τη δήθεν στήριξη του ελληνικού κρέατος

Με διαφημιστικά «τρικ» σκοπεύει η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να «ενισχύσει» το ελληνικό κρέας, την ίδια στιγμή που με την πολιτική της - εναρμονισμένη πλήρως με τις αντιαγροτικές κατευθύνσεις της νέας ΚΑΠ - «χτυπάει» την εγχώρια παραγωγή, ενώ τα εμπορικά κυκλώματα λυμαίνονται το χώρο, προχωρώντας ανεξέλεγκτα σε αθρόες «ελληνοποιήσεις» ζώων.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αλ. Κοντός παρουσίασε χτες έρευνα της GPO, που έγινε για λογαριασμό του υπουργείου, στην οποία καταγράφονται οι καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων στα προϊόντα ζωικής παραγωγής. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 89,7% των ερωτηθέντων συνήθως επιλέγει ελληνικά κρέατα για κατανάλωση, αφού πιστεύουν ότι «έχουν καλύτερη ποιότητα» (53,2% του δείγματος) ή επειδή θεωρούν πως είναι «πιστοποιημένα και ελεγμένα» (21,1% του δείγματος). Επίσης ενδιαφέρον παρουσιάζει το στοιχείο της έρευνας που αναφέρει ότι το 82,3% των ερωτηθέντων καταναλώνει κρέας από μία (1) έως και τέσσερις (4) φορές την εβδομάδα, ενώ το 59,5% δηλώνει ότι προτιμάει το μοσχαρίσιο κρέας.

Τα παραπάνω στοιχεία αποδεικνύουν ότι το σύνολο των καταναλωτών δε γνωρίζει τι ακριβώς τρώει, αφού η χώρα μας σε παραγωγή μοσχαρίσιου κρέατος παρουσιάζει μόλις 20% επάρκεια, ενώ η υπόλοιπη κατανάλωση καλύπτεται από εισαγωγές. Με απλά λόγια δηλαδή, το σύνολο των καταναλωτών που θεωρεί ότι τρώει ελληνικό μοσχάρι, στην πραγματικότητα καταναλώνει μοσχάρι εισαγωγής...

Φυσικά και τα παραπάνω δεδομένα είναι γνωστά στην ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, παρ' όλα αυτά επιμένει να κοροϊδεύει παραγωγούς και καταναλωτικό κοινό, λέγοντας ότι διασφαλίζει τα συμφέροντά τους, επειδή θα επιβάλει την αναγραφή προέλευσης του κρέατος στην απόδειξη λιανικής τιμής που θα εκδίδουν οι έμποροι. Στην καλύτερη περίπτωση, λοιπόν, στο εξής θα καταναλώνουμε εισαγόμενο κρέας για ελληνικό και με ...απόδειξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ