Πέμπτη 10 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Νέες αγωνιστικές πρωτοβουλίες

Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ στις 16 του Απρίλη και σύσκεψη για τα Βαρέα - Ανθυγιεινά στις 7 του Μάη

Το ζήτημα των Βαρέων και Ανθυγιεινών στον κλάδο των ΕΒΕ αναδεικνύει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή για το Ασφαλιστικό (ΠΣΕΑ) με πλατιά σύσκεψη Ομοσπονδιών, Ενώσεων, Σωματείων και συνδικαλιστών, που συγκαλεί την Τετάρτη 7 του Μάη, στις 6.30 το απόγευμα, στην αίθουσα του ΒΕΑ (Ακαδημίας 18), ενώ παράλληλα συμμετέχει στις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ στις 16 του Απρίλη. Η σύσκεψη αποτελεί μια από τις πρωτοβουλίες που προγραμματίζει η Συντονιστική Επιτροπή, η οποία καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, «την κυβερνητική πολιτική, αλλά και τη διοίκηση του ΟΑΕΕ για τη στάση τους στο Ασφαλιστικό. Συνεχίζοντας την τακτική της υποχρηματοδότησης, αλλά και των δυσβάστακτων αυξήσεων στις εισφορές, βάζουν σε νέες περιπέτειες το Ταμείο και φορτώνουν νέα βάρη στις πλάτες των ΕΒΕ».

Η Επιτροπή επισημαίνει ότι η εκποίηση περιουσιακών στοιχείων του Ταμείου ανοίγει δρόμους για νέες αυξήσεις εισφορών και για περικοπές στις συντάξεις, ενώ αποδεικνύει τις συνέπειες των κυβερνητικών πολιτικών τα τελευταία 15-20 χρόνια, καθώς και ότι δεν μπορεί να «ζήσει» το Ταμείο χωρίς χρηματοδότηση κατά τα 2/3 των εξόδων του από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η ΠΣΕΑ, επιμένοντας αγωνιστικά απέναντι στη συνεχιζόμενη επίθεση της κυβέρνησης στα ασφαλιστικά δικαιώματα:

  • Προχωρά στην έκδοση ειδικού εγχειριδίου, που θα αναλύει το πρόβλημα, θα δείχνει το πώς φτάσαμε έως εδώ, ποιοι πρέπει να είναι οι στόχοι του συνδικαλιστικού κινήματος για το Ασφαλιστικό και πώς θα πραγματοποιηθούν.
  • Στην έκδοση αφίσας με στόχο την προβολή των θέσεών μας και την ενημέρωση.
  • Προετοιμάζει τη διοργάνωση εκδήλωσης για τις γυναίκες. Είναι γνωστό ότι στον ΟΑΕΕ δε γίνεται καμιά «Διάκριση» ανδρών και γυναικών και δεν υπάρχει καμιά μέριμνα για τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες και ιδιαίτερα οι μητέρες συνάδελφοί μας.
  • Προετοιμάζει πρωτοβουλίες για το ζήτημα της «Διαδοχικής Ασφάλισης», μια και είναι γνωστό ότι, τελευταία, αποτελεί έναν ιδιαίτερο κρίκο στο πλέγμα των αντιασφαλιστικών νόμων.

Καταγγέλλει, επίσης, τη στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΒΕΕ, που «συμμετέχει πρόθυμα στις αντίστοιχες κυβερνητικές επιτροπές και πρωτοστατεί στον αποχαρακτηρισμό των Βαρέων και Ανθυγιεινών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ