Πέμπτη 10 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σημαντικά ... επιτεύγματα

«Τα πιο σημαντικά επιτεύγματα που έχει να επιδείξει η ελληνική κοινωνία, είναι αυτά που στηρίζονται στον οικονομικό και επιχειρηματικό τομέα», υποστήριξε ο υπουργός Υγείας, Δ. Αβραμόπουλος, μιλώντας στους μεγαλοεργοδότες των πολυκαταστημάτων - μελών του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικών Πωλήσεων Ελλάδας (ΣΕΛΠΕ) σε συνάντηση που είχε μαζί τους.

***

Περιφρονώντας επιδεικτικά την όξυνση των κοινωνικών αντιθέσεων που προκαλεί η οικονομική ολιγαρχία, την άγρια εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης, τη βάναυση καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων, τη λεηλασία των λαϊκών εισοδημάτων, αναγκαία φαινόμενα για να εμφανίζονται ...επιχειρηματικά επιτεύγματα και μεγέθυνση των κερδών των μονοπωλίων, ο υπουργός έδειξε την αντίληψη, της κυβέρνησης και την προσωπική του, προκαλώντας για μια ακόμα φορά έναν ολόκληρο λαό που στενάζει χάριν της ανταγωνιστικότητας και επιχειρηματικότητας.

***

Δε δίστασε, ακόμη, να ισοπεδώσει τους αγώνες των εργαζομένων ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία και στις πολιτικές που την ενθαρρύνουν, κάνοντας λόγο για «άδικη στοχοποίηση της επιχειρηματικότητας», ενώ επανέλαβε την αντιδραστική άποψη ότι η αντίσταση στην οπισθοδρόμηση και στην καταστρατήγηση των κοινωνικών και εργασιακών κατακτήσεων είναι «συντεχνιακές αντιλήψεις και κομματοκρατία που συνιστούν ανάχωμα στις προοδευτικές αντιλήψεις που προστάζει το μέλλον»!

***

Τέλος, όπως προκύπτει από το σχετικό Δελτίο Τύπου του ΣΕΛΠΕ, ο Δ. Αβραμόπουλος διαβεβαίωσε τους ιδιοκτήτες των πολυκαταστημάτων ότι μπορούν «να τον υπολογίζουν ως σύμμαχο στα δίκαια αιτήματά τους», αλλά και στους ...προβληματισμούς τους. Ποιους προβληματισμούς; Αυτούς που σχετίζονται με τις διαδηλώσεις, τις απεργίες στα λιμάνια, το «ρόλο της Παιδείας στη διαμόρφωση χαρακτήρων σε μια σύγχρονη κοινωνία», αλλά και τη «δυναμική της προοδευτικής κεντροδεξιάς στο μέλλον».


Μ. Ζ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ