Πέμπτη 10 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΥΡΓΟΥ: Μεγάλη άνοδο σε ψήφους και έδρες σημείωσαν οι ταξικές δυνάμεις στις αρχαιρεσίες του Εργατικού Κέντρου Πύργου, που έγιναν την περασμένη Κυριακή. Συγκεκριμένα, η ΕΣΑΚ, σε σύνολο 118 αντιπροσώπων, πήρε 45 ψήφους και 4 έδρες (από 25 και 3 έδρες). Η ΠΑΣΚΕ συγκέντρωσε 60 ψήφους και 6 έδρες (από 58 και 6 έδρες) και η ΔΑΚΕ μόλις 13 ψήφους και 1 έδρα (από 20 και 1 έδρα).

ΛΟΓΙΣΤΕΣ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Παράνομη και εκβιαστική χαρακτηρίζει ο Σύλλογος Λογιστών Πειραιά την απόλυση της λογίστριας Αγγελικής Πανταλού από λογιστικό γραφείο στη Νίκαια. Οταν η λογίστρια απαίτησε από την ιδιοκτήτρια του γραφείου να της αναγνωρίσει την ειδικότητά της ως Β΄ Λογιστή και να της καταβάλει τα προβλεπόμενα από τη Συλλογική Σύμβαση, η ιδιοκτήτρια αρνήθηκε προβάλλοντας το επιχείρημα πως δεν αναγνωρίζει τη ΣΣΕ. Προσπάθησε μάλιστα να την εξαναγκάσει σε παραίτηση, ενημερώνοντας πως αν δεν παραιτηθεί οικειοθελώς, θα την απομακρύνει με τη βία, όπως και έκανε στις 31 Μάρτη. Μάλιστα, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος, δε δίστασε να δηλώσει στον ΟΑΕΔ δήθεν οικειοθελή αποχώρηση και να καταθέσει μήνυση κατά της εργαζόμενης για εξύβριση και απειλή.

«ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ»: Κάτω από την αγωνιστική αντίδραση των εργαζομένων σε όλα τα εργοστάσια του ομίλου «Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία», σε Νάουσα, Κομοτηνή, Εβρο και Θεσσαλονίκη, η εργοδοσία αναγκάστηκε χτες να καταβάλει τα δεδουλευμένα του Μάρτη. Στον εμπαιγμό της εργοδοσίας, η οποία έπρεπε να έχει καταβάλει τα δεδουλευμένα στις 7 Απρίλη, οι εργαζόμενοι απάντησαν άμεσα. Στην Κομοτηνή και τη Νάουσα σταμάτησαν τις μηχανές, στα άλλα εργοστάσια οι εργαζόμενοι άρχισαν να μαζεύουν υπογραφές για επίσχεση εργασίας. Τελικά, χτες αργά το μεσημέρι, και αφού είδε ότι οι τραμπουκισμοί, οι απειλές και οι άλλες γνωστές μέθοδοι που κατά καιρούς επιστρατεύει δεν έπιασαν, η εργοδοσία αναγκάστηκε να πληρώσει.

ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΙ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα πραγματοποίησαν χτες οι σχολικοί τροχονόμοι - στην πλειοψηφία τους γυναίκες - διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Στο πλάι τους βρέθηκε η Λ. Καφαντάρη, βουλευτής του ΚΚΕ, και η Σ. Λαμπούδη, από τη Γραμματεία Γυναικών του ΠΑΜΕ. Αντιπροσωπεία των εργαζομένων επέδωσε υπόμνημα με τα αιτήματά τους στη Βουλή, ενώ ακολούθησε συνάντηση με τον υφυπουργό Εσωτερικών, Θ. Νάκο, με τον τελευταίο να δηλώνει αναρμόδιος! Οι σχολικοί τροχονόμοι φθάνουν περίπου τους 3.000 σε όλη τη χώρα, δουλεύουν ανασφάλιστοι τέσσερις ώρες τη μέρα και πληρώνονται ένα ποσό που φθάνει τα 176 ευρώ το μήνα!

ΘΕΡΜΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Σε στάση εργασίας από τις 12 έως τις 4.30 μ.μ. προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, διεκδικώντας επαναπρόσληψη των δύο εργαζομένων που απολύθηκαν, ένταξη στα ΒΑΕ και εφαρμογή της νομοθεσίας για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων. Σε περίπτωση αδιαλλαξίας της εργοδοσίας, οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τον αγώνα με κυλιόμενες στάσεις εργασίας μέχρι τις 16 Απρίλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ