Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΕΝΙΔΙ
Σε ακατάλληλο κτίριο θέλουν να βάλουν μαθητές

Τα αποτελέσματα της, τουλάχιστον, ελλιπούς κυβερνητικής πολιτικής αποκατάστασης σε ό,τι αφορά τη σχολική στέγη στη σεισμόπληκτη περιοχή του Μενιδίου, ρίχνουν βαριά τη σκιά τους στους κατοίκους και τους μικρούς μαθητές. Ανάμεσα σε άλλα, ιδιαίτερη αγανάκτηση έχει προκαλέσει στους γονείς και μαθητές τεσσάρων δημοτικών σχολείων, των 22ου, 5ου, 13ου, 16ου, το γεγονός ότι το 22ο, που έχει χαρακτηριστεί ως (Ε), δηλαδή κατεδαφιστέο, παρουσιάζεται ως κατάλληλο για να λειτουργήσει από την ερχόμενη Δευτέρα, ως 25ο Δημοτικό και στο οποίο θα αποσπαστούν παιδιά από τα τρία προαναφερόμενα σχολεία.

Σημειώνουμε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Μενιδίου με απόφασή της είχε αποκλείσει τη χρησιμοποίηση του σχολείου, που μισθώνεται από ιδιώτη. Ομως ο εν λόγω ιδιώτης κατάφερε με διάφορα μέσα να αντιστρέψει την απόφαση αυτή, και να παρουσιάζει το κτίριο που ήταν για κατεδάφιση, ως κατάλληλο, μετά από επιδιορθώσεις που λέει ότι έκανε.

Οι γονείς, πάντως, αρνούνται να βάλουν τα παιδιά τους σε ακατάλληλο κτίριο και απαιτούν να σταματήσει η αδιαφορία για τα παιδιά τους από όλους τους υπεύθυνους. Για το ίδιο θέμα, η «Πανδημοκρατική Αγωνιστική Συσπείρωση Μενιδίου» θα θέσει το ζήτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα και δηλώνει ότι συμπαραστέκεται στο δίκαιο αίτημα των μαθητών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ