Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΝΕΟΛΑΙΑ
Κομμάτι του Φεστιβάλ οι Θεραπευτικές Κοινότητες

Τη δική τους γωνιά στο Φεστιβάλ έχουν τα περίπτερα των Θεραπευτικών Κοινοτήτων με τους ανθρώπους τους, που βρέθηκαν σε αυτό το ξεχωριστό πολιτιστικό και πολιτικό γεγονός, για να προσεγγίσουν τους νέους, να τους ενημερώσουν, να τους δώσουν το δικό τους μήνυμα κατά των ναρκωτικών, το μήνυμα ενός άλλου τρόπου ζωής, μακριά από τις εξαρτήσεις. Εκτός από το Εθνικό Συμβούλιο Κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ), συμμετέχουν οι Κοινότητες «18 ΑΝΩ», «Στροφή», «Νόστος», «Παρέμβαση», «Ιθάκη», «Εξοδος» και «Διάβαση».

Νέοι, αλλά και άνθρωποι όλων των ηλικιών προσεγγίζουν το περίπτερο του ΕΣΥΝ, ενημερώνονται για τις δράσεις του φορέα, κάνουν ερωτήσεις, συζητούν με τους υπεύθυνους που τους μοιράζουν φυλλάδια.

«Μας ενδιαφέρει το Φεστιβάλ της ΚΝΕ, γιατί συγκεντρώνει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της νεολαίας και οι νέοι είναι ο βασικός άξονας της δουλιάς μας, γιατί μας ενδιαφέρει η πρόληψη», θα πει ο Γιώργος Παπαντωνίου, έφορος του ΕΣΥΝ, για να τονίσει στη συνέχεια ότι το Φεστιβάλ «βοηθάει και εμάς να έρθουμε σε επαφή με τους νέους, αλλά και τους ίδιους τους νέους. Τους δίνει μια δημιουργική διέξοδο, μέσα από τη συλλογικότητα, τον πολιτισμό, τους απομακρύνει από τα ναρκωτικά».

Λίγο πιο δίπλα, βρίσκεται το περίπτερο του «18 Ανω». Ο 22χρονος Τάσος και η 19χρονη Βάσω, μέλη και οι δύο της Κοινωνικής Επανένταξης, μοιράζουν φυλλάδια, προσεγγίζουν τους νέους. «Σκοπός μας είναι η ενημέρωση των νέων. Να τους δείξουμε ότι υπάρχει διέξοδος», θα πει η Βάσω. «Είμαι εδώ, γιατί μου αρέσει το Φεστιβάλ, ερχόμουνα έτσι και αλλιώς από παλιότερα», θα πει στη συνέχεια και θα απευθύνει το δικό της κάλεσμα στους νέους να έρθουν στο Φεστιβάλ, να δουν ένα διαφορετικό τρόπο ζωής, με αισιοδοξία και δημιουργικότητα.

«Η ΚΝΕ πάντα μάς καλεί στα Φεστιβάλ της και αυτό είναι πάρα πολύ θετικό», θα πουν η Νότα Μαρούδα και η Ελευθερία Γαλανού, μέλη του Προγράμματος Οικογένειας του «Νόστου». «Το ίδιο το Φεστιβάλ είναι μια ιδιαίτερα θετική εμπειρία. Οι νέοι εδώ βάζουν στόχους. Εγώ βλέπω αυτά τα παιδιά και τα χαίρομαι. Μακάρι να ήταν εδώ και το δικό μου παιδί», θα πει η Νότα Μαρούδα.

«Συμμετέχουμε στο Φεστιβάλ κάθε χρόνο, γιατί σκοπός μας είναι να προσεγγίσουμε τους νέους, να τους δείξουμε ότι υπάρχει διέξοδος στην εξάρτηση, άλλωστε το Φεστιβάλ είναι καταπληκτικό. Είναι τόσο σημαντικό να έχεις γεμάτη ζωή, να μαθαίνεις μέσα από τη συλλογικότητα, να μπορείς να επικοινωνείς. Και όλα αυτά γίνονται στο Φεστιβάλ», θα πει στη συνέχεια ο Βασίλης, μέλος της Εναλλακτικής Κοινότητας «Παρέμβαση», η οποία συμμετέχει με το δικό της περίπτερο.

«Η πολιτεία δεν κάνει τίποτα για να βοηθήσει τη νεολαία μας. Το ρόλο της προσπαθούμε να υποκαταστήσουμε εμείς, ενημερώνοντας τους νέους», θα πει ο Γιώργος Τέντης, μέλος του Συλλόγου Οικογένειας της «Ιθάκης», ενώ θα συγχαρεί την ΚΝΕ για την πρωτοβουλία της, τονίζοντας, παράλληλα, ότι «είναι η μόνη πολιτική νεολαία που έχει πάρει σωστή στάση απέναντι στα ναρκωτικά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ