Πέμπτη 10 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.-- Με αδιέξοδο έληξαν χτες οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στα σωματεία των εργαζομένων και τη διοίκηση της αυτοκινητοβιομηχανίας «Dacia», καθώς οι εργαζόμενοι δεν αποδέχτηκαν τις αυξήσεις «ψίχουλα» της εργοδοσίας και συνεχίζουν να διεκδικούν με απεργιακές κινητοποιήσεις αυξήσεις κατά 50% των μισθών τους από τις 24 Μάρτη.

ΜΑΔΡΙΤΗ.-- Ο Χοσέ Θαπατέρο δεν κατάφερε χτες να λάβει την επικύρωση της επανεκλογής του στην πρωθυπουργία, καθώς έλαβε 168 ψήφους (8 λιγότερες από τις απαιτούμενες) στη Βουλή της Ισπανίας, ωστόσο την Παρασκευή, στο δεύτερο γύρο - όπου απαιτείται απλή πλειοψηφία - αναμένεται να λάβει την επικύρωση.

ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ.-- Το θάνατο 36 ανθρώπων και την απομάκρυνση 130.000 από τις εστίες τους έχουν προκαλέσει οι σφοδρές βροχοπτώσεις που πλήττουν επτά επαρχίες της Βορειοανατολικής Βραζιλίας.

ΠΑΡΙΣΙ.-- Αποσύρεται τελικά από την Κολομβία η ιατρική αποστολή της Γαλλίας, η οποία είχε στόχο να φτάσει στην Ινγκριντ Μπετανκούρ, μετά την απόρριψη εκ μέρους των FARC του αιτήματος υπό το σκεπτικό ότι η γαλλική αποστολή «δεν ήταν αποτέλεσμα διαβουλεύσεων» και ότι οι FARC δεν πρόκειται να δράσουν υπό το καθεστώς «εκβιασμού».

ΛΙΜΑ.-- Ο στρατηγός ε.α. Χούλιο Σαλάσαρ Μονρό, πρώην επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, και τρεις ακόμη πρώην αξιωματικοί καταδικάστηκαν για το ρόλο τους στη σφαγή, το 1992, εννέα φοιτητών κι ενός καθηγητή σε δημόσιο πανεπιστήμιο στη Λίμα του Περού.

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Ενας κατοχικός στρατιώτης σκοτώθηκε την Τρίτη στην επαρχία Γκάζνι του Αφγανιστάν μετά από έκρηξη και δύο αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση στην περιοχή Σιντάντ, στην επαρχία Χεράτ. Ακόμα, οκτώ μέλη παραστρατιωτικών ομάδων των φυλών σκοτώθηκαν σε μάχη, επίσης στην επαρχία Χεράτ, εξαιτίας «φατριαστικών διαφορών» μεταξύ τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ