Παρασκευή 11 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

Με το ΚΚΕ, να αποτελεί τη μόνη φωνή που ανέδειξε την πραγματική σημασία και τους κινδύνους για τα Βαλκάνια από όσα συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν στη Σύνοδο του Βουκουρεστίου, ολοκληρώθηκε χτες στη Βουλή η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών, για τα αποτελέσματα της Συνόδου, που έγινε με πρωτοβουλία του ΛΑΟΣ.

Στην ουσία αυτών των αποφάσεων και των κατευθύνσεων της Συνόδου εστίασε εξαρχής την παρέμβασή της η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Οπως χαρακτηριστικά επισήμανε, το Βουκουρέστι «ήταν μια εξαιρετικά σημαντική Σύνοδος όσον αφορά τις άγριες και τις τρομοκρατικές προθέσεις της απέναντι στους λαούς, και μέρος αυτών των αποφάσεων είναι και η Ελλάδα, ανεξαρτήτως του πώς επέδρασε στις τελικές αποφάσεις για τη FYROM το δειλό αυτό βέτο που κατατέθηκε στο ΝΑΤΟ».

Στη λογική της θριαμβολογίας κινήθηκε η τοποθέτηση του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, ενώ υποκριτικός για το θέμα του Κοσσυφοπεδίου εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου. Οσον αφορά τον Αλ. Αλαβάνο, στήριξε την τοποθέτησή του στις συνήθεις αυταπάτες του ΣΥΝ στην ύπαρξη της ΕΕ ως αντίβαρο της πολιτικής των ΗΠΑ. Τέλος, σε μια ακόμη επίδειξη λαϊκισμού για το θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ επιδόθηκε ο Γιώργος Καρατζαφέρης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ