Παρασκευή 11 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΠΕΡΓΙΑ 16 ΑΠΡΙΛΗ 2008
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΠΑΡΓΑ: Το καθεστώς της εργασιακής ανασφάλειας ανέδειξε η περιοδεία του βουλευτή του ΚΚΕ Κώστα Αλυσανδράκη στο Δήμο Πάργας. Σημαντικό μέρος των εργαζομένων στο δήμο δουλεύει με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και προγράμματα Stage. Σοβαρές είναι οι ελλείψεις και στο Κέντρο Υγείας, όπου υπάρχει μόνο ένας παθολόγος σε μόνιμη βάση, σε μια περιοχή όπου η τουριστική κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Αναδείχτηκαν ακόμα θέματα όπως η πρόσβαση και λειτουργικότητα του λιμενικού καταφυγίου, η αποκατάσταση του αιγιαλού και της παραλιακής ζώνης στο Βάλτο, η κατασκευή έργων και λήψη μέτρων στον Ενετικό Ελαιώνα, για τη διατήρηση του παραδοσιακού χαρακτήρα της πόλης.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ: Συνεχίζονται οι αρχαιρεσίες του Συνδικάτου Μετάλλου «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ». Στα γραφεία του Συνδικάτου (3ης Σεπτεμβρίου 48 και Μάρνης) οι αρχαιρεσίες πραγματοποιούνται τις εξής μέρες και ώρες: Κυριακή 13 του Απρίλη (9.30 το πρωί έως 4.30 το απόγευμα), Τρίτη 15 του Απρίλη (3.30 το μεσημέρι έως 8.30 το βράδυ). Κάλπες στήνονται και σε τόπους δουλειάς.

ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ: Ολοκληρώνονται σήμερα οι αρχαιρεσίες στο Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής. Οι εργαζόμενοι θα ψηφίζουν από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ στα γραφεία του Συνδικάτου (Γλάδστωνος 3, στοά Φέξη, Ομόνοια).

ΘΕΡΜΗ: Στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από το εργοστάσιο πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Διαλογής Ανακύκλωσης Υλικών στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, απαιτώντας την επαναπρόσληψη των δύο συναδέλφων τους. Στο πλευρό τους βρίσκονται το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και το ΠΑΜΕ.

ΟΤΕ: Σε πλήρη εκφυλισμό των κινητοποιήσεων των εργαζομένων έχουν οδηγήσει οι αποσπασματικές ενέργειες εντυπωσιασμού της πλειοψηφίας της ΟΜΕ ΟΤΕ, σε συνδυασμό με το μοναδικό, αποπροσανατολιστικό αίτημα που διατυπώνουν για «δημόσιο έλεγχο του ΟΤΕ». Από προχτές μια μερίδα συνδικαλιστών προχώρησαν σε κατάληψη γραφείων στο 13ο όροφο του ΟΤΕ όπου στεγάζεται η διοίκηση της επιχείρησης, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσουν μέχρι να προσέλθει σε διάλογο η διοίκηση. Χτες πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ