Παρασκευή 11 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«Η σύγχρονη λύση, η βιώσιμη λύση προϋποθέτει σύγκρουση, ρήξη με την πολιτική της ΕΕ. Η λαϊκή ευημερία, η ασφάλεια και η ειρήνη, ο φιλολαϊκός δρόμος ανάπτυξης θα γίνουν πραγματικότητα με την αλλαγή εξουσίας», είπε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, από το βήμα της μεγάλης συγκέντρωσης στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη. Και προέτρεψε τον εργαζόμενο λαό, τη νεολαία, να επιλέξουν το δρόμο διαφυγής, το δρόμο προς τη νίκη: «Καμία προσαρμογή, καμία συναίνεση και ανοχή. Απειθαρχία και ανυπακοή, αντεπίθεση με πείσμα και με σχέδιο. Ηρθε η ώρα να πάρουμε διαζύγιο με τα τρομοκρατικά και παραπλανητικά διλήμματα που η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και με αριστερή φρασεολογία ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ θέτουν σε πολλά ζητήματα».

Απευθύνθηκε στο μεγάλο πλήθος που ξεκίνησε από κάθε γωνιά της Θεσσαλονίκης, στους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες που συγκροτημένα με μεγάλες προσυγκεντρώσεις ξεκίνησαν από το λιμάνι, την πλατεία της ΧΑΝΘ και το Αγαλμα του Βενιζέλου για να πλημμυρίσουν την πλατεία, στους εργάτες του χεριού και του πνεύματος, σε όλους όσοι συνεργάζονται με το ΚΚΕ στα διάφορα μέτωπα πάλης και έδωσαν το «παρών» στη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση, που έγινε στο πλαίσιο της νέας πορείας του ΚΚΕ προς το λαό με την πρόταση συμμαχίας και εξουσίας.

Σ' ένα ζωντανό διάλογο, με τη νεολαία να πλαισιώνει το λόγο με συνθήματα, η Αλ. Παπαρήγα αναφέρθηκε στις εσωτερικές και διεθνείς εξελίξεις. Κάλεσε τους εργαζόμενους να μετατρέψουν σε σπινθήρα, για τη φλόγα του αγώνα, την Ευρωσυνθήκη και το δημοψήφισμα.

Αναφέρθηκε στους αγώνες που αναπτύχθηκαν ενάντια στα σχέδια και στις επιδιώξεις των ιμπεριαλιστών στα Βαλκάνια, για την υλοποίηση των οποίων πυροδοτείται η ένταση ανάμεσα στους λαούς. Και τόνισε ότι «δεν μπορεί η Μακεδονία της "Φεντερασιόν", η Θεσσαλονίκη του Μάη του '36, η Μακεδονία που στα βουνά της γράφτηκαν νέες ηρωικές σελίδες με το ΕΑΜ και τον ΔΣΕ, η Θεσσαλονίκη του Λαμπράκη, του Νικηφορίδη, ο λαός του μόχθου, να παραδίδει εύσημα στους σύγχρονους μακελάρηδες των λαών».

Απευθυνόμενη πριν από όλα στους κομμουνιστές και στις κομμουνίστριες, στους νέους και τις νέες, τους κάλεσε να μη λείψουν από κανέναν αγώνα, να δώσουν τη μάχη ώστε στην απεργία στις 16 του Απρίλη να συμμετάσχουν μαζικά οι εργαζόμενοι στους κλάδους που έχουν απεργία.

Εθεσε όμως και το μεγάλο καθήκον που πρέπει να υπηρετήσουν, έχοντας εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη και στο λαό. Να διαδώσουν πλατιά, με επάρκεια, ικανότητα, πάθος και γνώση, την πρόταση πάλης, διεξόδου, ανατροπής. Στους τόπους δουλειάς, σπίτι το σπίτι, στους χώρους μόρφωσης, παντού, ώστε να γίνει κτήμα του καθένα και της καθεμιάς. «Είναι το μείζον πολιτικό καθήκον που έχουμε σήμερα, που ετοιμάζεται η ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού, που γίνεται προσπάθεια να ανασταλούν οι διεργασίες, να εκτροχιαστούν οι θετικές διεργασίες στις οποίες έχουμε συμβάλει κι εμείς», είπε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ