Κυριακή 20 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ
Κεντροαριστερά - Κεντροδεξιά: ούνα φάτσα, ούνα ράτσα!

Ο περισσότερος θόρυβος - σκόπιμα - γίνεται για τον Μπερλουσκόνι! Η επιστροφή του, φυσικά, είναι μια, ακόμα, κατρακύλα. Ομως, το μεγαλύτερο ζήτημα των τελευταίων ιταλικών εκλογών δεν είναι ο καβαλιέρε, αλλά η επιστροφή του δικομματισμού και, μάλιστα, με την άδεια - και τη συμμετοχή - της Αριστεράς! Σήμερα στην Ιταλία δεν υπάρχουν άλλες πολιτικές δυνάμεις στο προσκήνιο. Από τη μια η Κεντροδεξιά και από την άλλη η Κεντροαριστερά. Το ίδιο νόμισμα με τις δυο όψεις! Εκεί τα έφτασαν, εκεί τα οδήγησαν τα πολιτικά πράγματα!..

Αν το ζήτημα ήταν μόνον ιταλικό φαινόμενο λίγο θα απασχολούσε τη σκέψη μας. Χωρίς αυτό να σημαίνει, πως δε θα συμπάσχαμε για τη συγκεκριμένη χώρα! Η Ιταλία, όμως, είναι μια αποκάλυψη και μια προειδοποίηση. Μια αποκάλυψη και μια προειδοποίηση που χτυπάει, χτύπησε, για την ακρίβεια, και τη δική μας πόρτα! Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες «αριστερές» φωνές, όλο και περισσότερα «αριστερά» φερέφωνα, προπαγανδίζουν αυτό το σχήμα! Το εμφανίζουν σαν τη μοναδική προοπτική!

«Οποιοι ξορκίζουν την Κεντροαριστερά δεν καταλαβαίνουν πόσο βάθος έχει αυτή η ιστορία. Το θέμα, όμως, υπάρχει και θα το συναντήσουμε μπροστά μας με τη μία ή με την άλλη μορφή τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο Λεωνίδας Κύρκος, μαλώνοντας ταυτόχρονα τους συντρόφους του, ένθεν και ένθεν, «τις νομενκλατούρες της κάθε πλευράς» (ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ), όπως δήλωσε, που εμποδίζουν τη συνεργασία!

Ο Λεωνίδας Κύρκος είναι, τελικά, η φωνή του κυρίου! Είναι ο προπομπός των εξελίξεων και των αναζητήσεων του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ο άνθρωπος που, λόγω της «αποχής» του από τη «μαχόμενη πολιτική», όπως δηλώνει, λέγει, και προλέγει, αυτά που οι άλλοι ψιθυρίζουν! Αυτά που οι άλλοι λένε με μισόλογα. Το «καλώς τα, τα παιδιά», του Αλαβάνου, προς την ίδια κατεύθυνση κινείται! Η σημαιοστολισμένη παρουσία του αριστερού γκεστ σταρ (Τσίπρας) στο τελευταίο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, αυτό μαρτυράει!

Βέβαια, δικαίωμα του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ (και του ΠΑΣΟΚ βεβαίως - βεβαίως), είναι να κάνουν όποιες επιλογές επιθυμούν (για πάρτη τους). Ομως, εμείς, το ΚΚΕ, αλλά και ο ελληνικός λαός, δε θα επιτρέψουμε μια τέτοια εξέλιξη! Σε αντίθεση με άλλα κομμουνιστικά κόμματα, συμπεριλαμβανομένου και του ιταλικού, που ήταν παλιό και έμπειρο κόμμα, εμείς δε θα βγούμε οικειοθελώς, αλλά ούτε και με τη βία, από το πολιτικό προσκήνιο. Στο δικομματισμό απαντάμε με τη δική μας αυτόνομη και δυναμική παρουσία! Κάνουμε τη δική μας καθαρή πρόταση εξουσίας!

«Το ΚΚΕ νομίζει πως είναι ιδιοκτήτης της εργατικής τάξης και δεν ανέχεται να μιλάει κανείς στο όνομά της. Δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας μέχρι τη στιγμή που η ηγεσία του ΚΚΕ αντιληφθεί ότι βρίσκεται σε λάθος δρόμο», δηλώνει στην ίδια συνέντευξη στα «Νέα» ο Λεωνίδας Κύρκος!

Το ΚΚΕ δεν είναι ιδιοκτήτης της εργατικής τάξης, είναι μέρος της εργατικής τάξης. Είναι κομμάτι της! Το πρωτοπόρο κομμάτι της. Η εργατική τάξη είναι τα θεμέλιά του. Το ΚΚΕ μιλάει στο όνομα της εργατικής τάξης, γιατί από αυτή πηγάζει και σε αυτή αναφέρεται! Δεν επιτρέπει, απαγορεύει σωστότερα, στους τσαρλατάνους της κομμουνιστικής ιδεολογίας, στους σφετεριστές των αγωνιστικών παραδόσεων, στους ριψάσπιδες του κομμουνισμού και της αλλαγής του κόσμου, να εξαπατούν και να αποπροσανατολίζουν! Αν κοιτάξουν προς τα πίσω και δουν από πού ξεκίνησαν, θα αντιληφθούν, ίσως, πού κατάντησαν! Και τι ιδέες, πια, προωθούν! Και για ποιων τα συμφέροντα (αντικειμενικά) εργάζονται! Φυσικά και δεν υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας! Για αλλού τραβάνε αυτοί και για αλλού τραβάμε εμείς! Δυο αιώνια διαφορετικές κατευθύνσεις!

Τι σημαίνει, λοιπόν, Κεντροαριστερά, κατά τα ιταλικά ή τα ελληνικά πρότυπα; Σημαίνει ένα οπορτουνιστικό πολιτικό μόρφωμα, που θα συμπληρώνει την Κεντροδεξιά! Ενα οπορτουνιστικό πολιτικό μόρφωμα, που θα έρχεται δεύτερο στις επιλογές του μπλοκαρισμένου και απελπισμένου λαού. Ο οποίος λαός θα προτιμάει το αυθεντικό, την Κεντροδεξιά, από τους οπορτουνιστές, όπως έκανε στην Ιταλία!

Καμία, λοιπόν, έκπληξη για τα αποτελέσματα των ιταλικών εκλογών! Μπερλουσκόνι - Βελτρόνι, ούνα φάτσα, ούνα ράτσα! Με την Κεντροαριστερά, πιο άθλια ράτσα, και πιο άσχημη φάτσα (γενίτσαροι)! Ο λαός μας οφείλει να διδαχτεί, ότι Κεντροδεξιά - Κεντροαριστερά, δεν είναι νομοτέλεια! Είναι μια, ακόμα, εφεύρεση του καπιταλισμού, για να παρατείνει την παρουσία του! Τα κόμματα - και τα πρόσωπα - που προωθούν και στηρίζουν και αυτή την καπιταλιστική πρωτοβουλία, θα πρέπει να αποκαλυφθούν. Και να καταγγελθούν!


Του Νίκου ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ