Τρίτη 22 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ
Η επίλυση των προβλημάτων έχει χρώμα, είναι πολιτικό ζήτημα

Σύσκεψη για το καπνικό πρόβλημα και την αγροτική οικονομία στη Λεπενού του Δήμου Στράτου

Με καπνοπαραγωγούς, αγρότες, εκπροσώπους φορέων, της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Στράτου, καθώς και εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας συνομίλησε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, το Σάββατο σε σύσκεψη για το καπνικό πρόβλημα και την αγροτική οικονομία στη Λεπενού του Δήμου Στράτου.

Το καφενείο στην πλατεία του χωριού γέμισε από νέους και μεγαλύτερους αγρότες, που με προσοχή παρακολούθησαν τόσο την εισήγηση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, Νίκου Μωραΐτη, όσο και την ομιλία της Αλ. Παπαρήγα. Συχνά πυκνά, οι αγρότες έπαιρναν το λόγο, παραθέτοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους, τους προβληματισμούς τους για το μέλλον, για τις δυσκολίες που αυξάνονται μέρα με τη μέρα. Δεν έλειψε και ο αντίλογος, που πυροδότησε μια πλούσια συζήτηση, τόσο για τα ζητήματα της αγροτικής παραγωγής, των αγώνων και των διεκδικήσεων, όσο και γενικότερα. Η πραγματικότητα η ίδια, όπως βγήκε και από τα στόματα των αγροτών, επιβεβαιώνει την ορθότητα της κριτικής του ΚΚΕ, ενώ αναδεικνύει και τη ρεαλιστικότητα και αναγκαιότητα της πολιτικής πρότασης εξουσίας του Κόμματος.

Στην ομιλία της, η Αλέκα Παπαρήγα επισήμανε ότι οι μικροί παραγωγοί χτυπιούνται εξίσου, ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα ψηφίζουν και τόνισε ότι «η επίλυση των προβλημάτων είναι πολιτικό ζήτημα». «Η επίλυση των προβλημάτων έχει χρώμα», τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ξεκαθάρισε ότι «τα κόμματα τα οποία στήριξαν την ΚΑΠ με ψήφο, δεν είναι ότι δίστασαν, ψήφισαν και υπερασπίζονται αυτή την πολιτική. Αυτά τα κόμματα δεν έχουν ευθύνη; Εσείς την εφαρμόσατε αυτή την πολιτική; Ισα ίσα χρησιμοποιούν και την ψήφο και λένε το εξής στη Βουλή: Ο λαός μάς ψηφίζει, αυτή την πολιτική την έχει εγκρίνει».

Εντυπωσιακά ήταν τα στοιχεία που παρέθεσε ο Νίκος Μωραΐτης για τη σημασία της καπνοκαλλιέργειας, τις χιλιάδες εργαζομένων, αγροτών και άλλων που απασχολούνται σε όλο το φάσμα επεξεργασίας, διακίνησης και πώλησης προϊόντων καπνού.

Αναλυτικό ρεπορτάζ από τη σύσκεψη θα δημοσιευτεί σε επόμενο φύλλο του «Ριζοσπάστη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ