Τρίτη 22 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η κυριαρχία του κεφαλαίου κίνδυνος για τα λαϊκά δικαιώματα

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 41 χρόνων από την επιβολή της δικτατορίας

Με αφορμή τη συμπλήρωση 41 χρόνων από την επιβολή της δικτατορίας, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει σε ανακοίνωσή του:

«Η επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας του 1967 είναι από τα πιο χαρακτηριστικά γεγονότα που αποδείχνουν ότι η κυριαρχία του κεφαλαίου και η ενεργή συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς είναι ο κίνδυνος για τα λαϊκά δικαιώματα.

Σήμερα, 41 χρόνια μετά, οι δημοκρατικές ελευθερίες και τα δικαιώματα συνεχίζουν να βάλλονται. Η τρομοκρατία βασιλεύει στους χώρους δουλειάς. Η απαγόρευση της συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης είναι ένα καθεστώς που οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιμετωπίσουν με σθένος και ταξική αλληλεγγύη. Αποτελεί πρόκληση η μεθοδευμένη προσπάθεια της ΕΕ να συκοφαντήσει το ταξικό εργατικό και επαναστατικό κίνημα, που αναπτύχθηκε στην Ευρώπη και το σοσιαλισμό που οικοδομήθηκε στον 20ό αιώνα. Στόχος μέσα από το αναποδογύρισμα της πραγματικότητας είναι να τρομοκρατήσει και να καταστείλει την ανάπτυξη του σύγχρονου λαϊκού - ταξικού κινήματος.

Τα σύγχρονα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων απαιτούν ριζικές αλλαγές στην οικονομία και στην εξουσία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ