Τρίτη 22 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΕΝΤΙ ΚΟΥΛΕ
Τιμή στους αγωνιστές της αντιδικτατορικής πάλης

Motion Team

Τους αγωνιστές της αντιδικτατορικής πάλης, που θυσίασαν ακόμα και τη ζωή τους στον αγώνα κατά της αμερικανοκίνητης φασιστικής χούντας, τίμησαν εκατοντάδες λαού και νεολαίας σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΣΦΕΑ στο Γεντί Κουλέ χτες το βράδυ.

Σαράντα ένα χρόνια μετά την 21η Απρίλη του 1967 οι μνήμες παραμένουν νωπές και τα πολιτικά συμπεράσματα εξαιρετικά επίκαιρα σήμερα που οι εξελίξεις στην περιοχή και ευρύτερα δείχνουν ότι ο ιμπεριαλισμός δε διστάζει να διαμελίσει χώρες, να αλυσοδέσει και να ματοκυλίσει λαούς προκειμένου να προωθήσει τα συμφέροντά του. Αυτό αναδείχτηκε στη χτεσινή εκδήλωση, όπου μέσα σε ένα εξαιρετικά συγκινητικό κλίμα ο λαός και η νεολαία της Θεσσαλονίκης συμμετείχε μαζικά. Πλήθος κόσμου περιηγήθηκε μέσα στις φυλακές του Γεντί Κουλέ, στα κελιά και τον προαύλιο χώρο.

Εκεί όπου πολλές εκατοντάδες αγωνιστές φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν για την αντίστασή τους στους κατακτητές, στον ιμπεριαλισμό. Ακολούθησε εκδήλωση με χαιρετισμούς από τους αγωνιστές Ν. Τριανταφύλλου και Κ. Μαλτσίδη εκ μέρους της ΣΦΕΑ και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Με φόντο τις φυλακές του Γεντί Κουλέ και τα ανεξίτηλα μηνύματα στα πανό «Αν δεν καώ εγώ, αν δεν καείς εσύ, αν δεν καούμε εμείς, πώς θα γενούνε τα σκοτάδια λάμψη», «Εξω οι ιμπεριαλιστές από τα Βαλκάνια. ΝΑΤΟ σημαίνει χούντες και πολέμοι», οι καλλιτέχνες της πόλης έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό ερμηνεύοντας τραγούδια της φυλακής και της εξορίας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν πολιτικά κόμματα και νεολαίες, ανάμεσά τους η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, οι Οργανώσεις Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας, ο δημοτικός σύμβουλος Αγάπιος Σαχίνης και ο νομαρχιακός σύμβουλος Μιχάλης Σπυριδάκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ